Țările din Europa, urecheate de OMS din cauza unor greșeli uriașe. Care este marea amenințare

Țările din Europa, urecheate de OMS din cauza unor greșeli uriașe. Care este marea amenințare

Un oficial de la OMS vorbește despre al treilea va al pandemiei, în cazul în care în Europa nu se iau măsuri ferme.

Autoritățile din Europa au fost criticate dur din cauza reacțiilor pe care le-au avut în timpul pandemiei de coronavirus. Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), David Nabarro, a acuzat guvernele de pa „Bătrânul Continent” că nu au acționat adecvat în fața acestei probleme, în vară, iar în această perioadă repetă aceleași greșeli.

Deja se vorbește despre cel de-al treilea val al pandemiei

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a afirmat oficialul de la OMS, conform politico.eu.

Ne puteți urmări și pe Google News

La polul opus, al țărilor care s-au mișcat mai bine în timpul pandemiei, se află țările din Asia. Nabarro a dat ca exemplu Coreea de Sud, acolo unde numărul persoanelor infectate este scăzut. Populația s-a mobilizat, oamenii au respectat strict regulile impuse de autorități, s-au distanțat fizic, au purtat măști și s-au izolat în momentul în care au simțit că au primele semne ale bolii, s-au spălat pe mâini.

A lăudat modul în care s-a acționat în Coreea de Sud: „Își asumă un comportament care împiedică răspândirea”

„Oamenii sunt pe deplin implicați, își asumă un comportament care împiedică răspândirea virusului. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini și pe suprafețe. Aceste măsuri au rolul de-a proteja grupurile”, a spus David Nabarro. Oficialul este adeptul măsurilor radicale, pentru că acestea sunt cele mai eficiente în asemenea situații de criză.

„Trebuie să reacționăm rapid la virus, în mod robust și decisiv. Mai ales la început, când virusul se răspândește încă foarte încet în diferite comunități. Dacă reacționați cu jumătate de măsură, problema va crește foarte repede”, a mai afirmat oficialul de la Organizația Mondială a Sănătății.