Tăriceanu a afirmat că USR nu este altceva decât o aripă a Securității, care în programul de guvernare ar putea veni şi cu lucruri care ar limita libertatea de exprimare.

El a făcut această afirmaţie după ce a fost informat că o persoană care avea o pereche de cătuşe voia să-i ceară demisia din fruntea Senatului României. Acesta a declarat că nu se teme de astfel de manifestări care demonstrează că în România este astăzi libertate de exprimare.

„Dar dacă mâine vor câştiga alegerile cei care reprezintă astăzi aripa tânără a Securităţii, şi mă refer la USR, să fie convinşi cei care sunt afară (pentru a protesta, n.r.) că vocea lor nu se va mai auzi. Pentru că cei care astăzi reprezintă USR – îi văd de pe acum care sunt temele lor preferate de campanie şi îmi dau seama ce va urma. Va fi rău şi tragic.”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, conform Antena 3.

Liderul ALDE a explicat că USR vorbeşte despre o ţară în care să nu mai existe proprietatea şi care să nu se mai bazeze pe familie. Acesta consideră că USR ar putea veni cu propuneri de interzicere a libertății de exprimare.

„Dacă astăzi, în loc de familie doresc să trăim în trib, dacă în loc de proprietate vor să trăim la colectiv, cum s-a întâmplat înainte de 1990, bineînţeles că aceste lucruri sunt asociate cu reprimarea libertăţii de exprimare. Aşa probabil că le-au spus bunicii lor care erau securişti de vază şi aşa au înţeles că trebuie să se întâmple. Aşa că lăsaţi-i (pe cei care vor să protesteze, n.r.) să se manifeste cum vor, aveţi grijă voi, ca adevăraţi liberali, ca România să fie în continuare o ţară democratică şi care aparţine lumii libere.”, a mai spus Tăriceanu. 

 

Te-ar putea interesa și: