Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, de acord cu modificarea Constituţiei şi a Codului Penal ca urmare a Referendumului
Tăriceanu, de acord cu modificarea  Constituţiei şi a Codului Penal ca urmare a Referendumului

Tăriceanu, de acord cu modificarea Constituţiei şi a Codului Penal ca urmare a Referendumului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi că în această sesiune parlamentară, PSD şi ALDE vor depune un proiect de modificare a Constituţiei, în urma referendumului din 26 mai. Dar, mai spune Tăriceanu, că problema ridicată de prima întrebare a referendumului nu este de natură constituţională şi poate fi rezolvată prin lege.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus astăzi că pe lângă proiectul de revizuire a Constituţiei, coaliţia de la guvernare va face şi o propunere de modificare a Codului Penal, ca urmare a rezultatelor referendumului din 26 mai. 

Precizăm că: "Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot" conform legii. Propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.  Revizuirea Constituţiei se supune aprobării tot printr-un referendum".

Tăriceanu a spus: "Vă pot confirma acest lucru, urmează ca astăzi, mâine să definitivăm discuţia asupra proiectului de modificare, de revizuire a Constituţiei, astfel încât o parte din rezultatele de la referendumul să fie transpuse în Constituţie. Spun o parte pentru că la una dintre întrebările de la referendum – mai exact la prima întrebare – răspunsul nu se găseşte în Constituţie şi trebuie să se regăsească în Codul penal şi vă pot spune de acum că vom face şi o propunere de modificare a Codului penal în consecinţă", a mai declarat preşedintele Senatului citat de Agerpres.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.