Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu iese la atac! A luat măsuri extreme împotriva trădătorilor
Tăriceanu iese la atac! A luat măsuri extreme împotriva trădătorilor

Tăriceanu iese la atac! A luat măsuri extreme împotriva trădătorilor

De frica trădătorilor care ar putea apărea în ALDE, președintele acestui partid, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a luat măsuri dure împotriva celor care se gândesc să trezede interesele partidului și să se prezinte la votul pentru investirea Guvernului Orban 2.

Miza mare la votul de azi din Parlament, la votul de investitură, nu este rezultatul, ci prezența la vot. Fără PSD, Pro România și ALDE, nu va exista cvorumul necesar pentru a declara ședința legal constituită. Drept urmare, liderii PNL negociază cu fiecare om în parte, inclusiv cu cei de la ALDE.

În faza acestui joc de culise, Biroul Politic Executiv al ALDE a decis ca toți parlamentarii care se vor intra în sala de ședință și vor spune prezent, la apelul nominal, să fie excluși din partid. „Conform votului exprimat de către membrii BPEx, fie pe grupul de whatsapp al membrilor BPEx, fie pe grupul preşedinţilor de filială, Biroul Politic Executiv a hotărât ca parlamentarii ALDE să nu participe la şedinţa Plenului reunit al Parlamentului României, de luni 24 februarie 2020, la votul pentru învestirea noului guvern Orban”, se arată în decizia conducerii ALDE.

Ședința cu votul de investitură va fi, luni, de la ora 16.00, dar este puin probabil ca această să fie declarată legală, deoarece nu va fi cvorum.