Întrebat de jurnaliști dacă senatorul PSD Liviu Brăiloiu va fi sancţionat, preşedintele Senatului a răspuns: „Nu ştiu, n-am asistat la acest episod. În Senat şi în Parlament asistăm de ceva vreme la un comportament cum eu n-am mai văzut şi sunt în Parlament de destul de multă vreme, un comportament al celor din partea USR care denotă o doză de exhibiţionism şi intenţia de a se transforma tot felul de neica nimeni în vedete. Cum? Prin atitudini de genul celor pe care le-am văzut

În același context, Tăriceanu a sublinat că parlamentarii din Uniune nu au repere suficient consolidate în ceea ce privește comportamentul în Parlament.

„În ceea ce priveşte jignirile, unul din colegii de la USR mi-a atras atenţia că o colegă de-a lui a fost jignită pentru că cineva (…) i-a spus cameristă. Când lui Şerban Nicolae i se spune avocatul penalilor de către un membru al USR şi nu e jignire, dar i se spune unei domnişoare de la USR cameristă şi e jignire, am nişte dubii. E clar că cei de la USR nu au nişte repere suficient consolidate în ceea ce priveşte comportamentul în Parlament şi nici nu judecă cu aceeaşi unitate de măsură. Dacă va fi o sesizare, putem să tratăm toate lucrurile astea, dar în primul rând trebuie să tratăm problema esenţială, şi anume a comportamentului complet deplasat pe care nu l-am văzut în niciun comportament democratic al celor de la USR”.

Tăriceanu a conchis că „trebuie reprimată orice derapaje de conduită din partea tuturor în Parlament”.

 

Te-ar putea interesa și: