Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu candidează la șefia ALDE, Constantin a renunțat
Tăriceanu candidează la șefia ALDE, Constantin a renunțat

Tăriceanu candidează la șefia ALDE, Constantin a renunțat

Vicepremierul Daniel Constantin a făcut circ în ședința Delegației Permanente și a plecat. Ulterior, Tăriceanu l-a acuzat că l-a șantajat cu impunerea unor parlamentari pe liste

Călin Popescu-Tăriceanu și-a impus voința, ieri, în cadrul Delegației Permanente a ALDE, forul hotărând convocarea Congresului grupării în 21-22 aprilie, la Palatul Parlamentului, cu scopul de a decide numele viitorului președinte unic al formațiunii. Tăriceanu și-a anunțat, oficial, candidatura la șefia ALDE, în timp ce Daniel Constantin a renunțat să intre în cursă.

Vicepremierul Constantin a părăsit nervos lucrările Delegației, acuzând că ședința a fost convocată nestatutar. Constantin – care dorește un congres abia la toamnă, pentru a contracara ascensiunea lui Tăriceanu – a anunțat că va avea, astăzi, o discuție cu premierul Grindeanu, pentru a-l asigura că nu va pune în pericol coaliția guvernamentală.

Tăriceanu: „Am fost șantajat de Constantin!”

La finalul Delegației, Tăriceanu l-a acuzat pe Constantin că l-a șantajat, în contextul alegerilor parlamentare. „Am asistat la câteva comentarii făcute de Daniel Constantin, care a ieșit din sală în mod clar demonstrativ (…) Relația a înregistrat o primă sincopă în momentul în care au fost alegerile parlamentare și au am fost pur și simplu șantajat de Daniel Constantin în legătură cu anumiți colegi care urmau să candideze pe listele de la parlamentare, cu care nu eram de acord. Discuția a fost una foarte tranșantă și i-am spus că, dacă eu nu accept, atunci ajungem într-un impas și nu putem să depunem listele la alegerile parlamentare, deci ALDE să nu funcționeze”, a spus Tăriceanu. El și-a anunțat candidatura la șefia ALDE, în timp ce Constantin a specificat că nu va intra în această cursă, susținând că nemuțumirile sale sunt motivate de maniera discreționară în care Tăriceanu conduce gruparea. Când a ieșit din ședința Delegației, Constantin a fost urmat de câteva persoane, foști conservatori și câțiva secretari de stat. Ulterior, el a spus că este „rușinos” ca Tăriceanu să vorbească despre șantaj.