„Cu domnul Valer Dorneanu am discutat despre completurile de 5 judecători, la foarte scurt timp după ce s-a pronunțat decizia prin care s-a constat conflictul juridic de constituționalitate, singurul lucru pe care pot să vi-l spun acum este că a fost o discuție în care am fost pusă să-mi țin telefonul în anticamera, iar discuția s-a purtat pe întuneric, atât de întuneric încât la final am luat haina domnului Dorneanu pe mine”, a declarat Cristina Tarcea. 

Printre altele, şefa ICCJ a mai spus că are declaraţii interesante de făcut cu privire la discuţiile pe care le-a purtat şi cu Victor Ciorbea, dar că o va face la timpul potrivit.

La ieşirea din sediul CSM, Cristina Tarcea a spus că a recuzat patru judecătoare din Consiliul Superior al Magistraturii, invocând ostilitatea lor, dar şi faptul că acestea sprijină necondiţionat conducerea Inspecţiei Judiciare. Pe cererea de recuzare apar numele judecătoarelor Lia Savonea, Evelina Oprina, Nicoleta Ţînt şi Gabriela Baltag.

La intrarea în sediul CSM, judecătoarea le-a dat jurnaliştilor câteva hârtii, în care aceasta a scris, printre altele, că acţiunea disciplinară are un caracter politic, că îi aduce prejudicii reputaţiei sale, care, de altfel, a fost impecabilă.

Te-ar putea interesa și: