Țara își închide granițele în fața variantei Omicron. Pandemia va fi tratată ca o criză teroristă

Țara își închide granițele în fața variantei Omicron. Pandemia va fi tratată ca o criză teroristă Sursa: Pixabay

Istaelul își închide granițele pentru străini, de teama răspândirii noii tulpini de coronavirus Omicron.

Pe lângă închiderea granițelor pentru străini, autoritățile din Israel au decis să introducă și tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului. Această măsură are drept scop să limiteze răspândirea noii variante de coronavirus, Omicron. Varianta Omicron, detectată pentru prima oară în Africa de Sud este considerată mult mai contagioasă decât Delta.

Premierul israelian Naftali Bennett a afirmat într-o declaraţie că această interdicţie va fi aplicată pe o durată de 14 zile, informează Reuters. Măsura depinde, însă, de aprobarea guvernului de la Tel Aviv.

În aceste condiții, Israelul devine prima ţară care şi-a închis complet graniţele pentru a proteja populaţia de contaminarea cu varianta Omicron. Autoritățile locale au confirmat, până în prezent, un caz de îmbolnăvire cu această variantă, precum şi alte şapte cazuri suspecte.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa foto. EVZ

Noua variantă a fost descoperită în Africa de Sud

Noua variantă B.1.1.529 de COVID (Omicron), detectată pentru prima dată în Africa australă, a fost clasată vineri drept „îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Varianta B.1.1.529 a fost semnalată pentru prima dată la OMS de către Africa de Sud la 24 noiembrie 2021 (...). Această variantă prezintă un număr mare de mutaţii, dintre care unele sunt îngrijorătoare”, au anunțat experţii din grupul însărcinat de către OMS să monitorizeze evoluţia COVID.

Noua variantă are potenţialul de a fi extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de ştiinţă. Aceștia văd în noua tulpină semnale care anticipează un nou val al pandemiei de COVID-19.

Mai multe state au impus restricții de călătorie

Pe cale de consecință, mai multe state au decis să restricționeze călătoriile către și dinspre destinațiile africane în care a fost descoperită noua tulpină.

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit vineri să suspende temporar legăturile aeriene cu Africa austral. De asemenea, Statele Unite și Canada au introdus restricții de călătorie pentru cei care vin din Africa australă.

Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Iordania și Maroc au introdus diferite interdicții pentru călătorii din Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Lesotho și Eswatini, potrivit AFP. Egiptul a suspendat zborurile directe către și dinspre Africa de Sud, iar Iranul a anunțat măsuri similare pentru călătorii străini din șase state africane.