Evenimentul Zilei > Sport > TĂNASE a devenit principala țintă a lui Pițurcă
TĂNASE a devenit principala țintă a lui Pițurcă

TĂNASE a devenit principala țintă a lui Pițurcă

Tehnicianul român al formației Al Ittihad dorește să-l achiziționeze pe unul dintre jucătorii săi favoriți de la Steaua, dar totul depinde de negocierile dintre cele două cluburi.

Victor Pițurcă are planuri mărețe în această perioadă de transferuri. Antrenorul român al formației Al Ittihad are de gând să mizeze tot pe fotbaliști români la trupa sa, după ce șeicii i-au anunțat pe jucătorii străini ai „galben-negrilor” că vor pleca în această iarnă.

„A sosit timpul să se transfere”

Pițurcă nu a înregistrat nicio victorie pe banca formației saudite, încă de la preluarea acesteia din luna octombrie, însă presa arabă a anunțat că fostul selecționer al României face presiuni la adresa conducătorilor lui Al Ittihad pentru a-l putea achiziționa pe Cristi Tănase. „Cel mai bun jucător român va merge la arabi”, au titrat jurnaliștii din Arabia Saudită. Această mutare nu este greu de imaginat, deoarece jucătorul Stelei își dorește să părăsească gruparea din Ghencea, dar totul depinde de deznodământul tranzacțiilor dintre campioana României și trupa saudită. „Tănase este de cinci ani și jumătate la Steaua și cred că a sosit timpul să se transfere. Trebuie să plece la o altă echipă, unde să câștige mai mulți bani. Cel mai bine pentru el ar fi să meargă la o echipă unde este dorit de antrenor”, a declarat Nicolae Dică, antrenor secund la Steaua.

Conducătorii din Jeddah sunt dispuși să-i ofere Stelei suma de două milioane de euro, pentru a realiza transferul jucătorului în vârstă de 27 de ani, dar sunt foarte aproape de a se lovi de refuzului „roșalbaștrilor”. Șefii din Ghencea l-au cotat pe Tănase pe piața transferurilor la suma de 3,2 milioane de euro.

Szukala și Nicoliță, alte variante

Mai mult, ziariştii arabi mai punctează faptul că Victor Piţurcă este susţinut de conducere în tentativa de a întări lotul, în ciuda rezultatelor dezamăgitoare.

Pițurcă nu s-a oprit doar la Tănase. Tehnicianul în vârstă de 58 de ani vrea să se întărească și cu Lukas Szukala sau Bănel Nicoliță.

Fundașul polonez al „militarilor” va intra în ultima parte a contractului cu Steauad și sunt șanse infime să continue sub comanda trupei lui Costel Gâlcă. În plus, Szukala dispune și de mai multe oferte din Europa, printre care și Lazio.

De cealaltă parte, Bănel Nicoliță nu a mai jucat din vară. Atunci, fostul „tricolor” s-a despărțit de formația franceză Saint-Etienne, grupare care, ulterior, îl împrumutase pe român la FC Nantes. Nicoliță ar putea merge la Al Ittihad, mai ales că este un jucător la care Victor Pițurcă a apelat în mod constant, atunci când când era la cârma naționalei României.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: