Tânăra care își suna iubitul de până la 100 de ori pe zi a fost diagnosticată cu o afecțiune rară

Tânăra care își suna iubitul de până la 100 de ori pe zi a fost diagnosticată cu o afecțiune rarăSursă foto: Dreamstime.com

Tânăra în vârstă de 18 ani a fost diagnosticată în cele din urmă cu „creierul iubirii”, o afecțiune în care a devenit atât de obsedată de iubitul ei încât îi urmărea fiecare mișcare și îl suna de 100 de ori pe zi.

Xiaoyu, o fată de 18 ani din provincia Sichuan, a devenit atât de obsedată de iubitul ei încât i-a transformat viața într-un iad, potrivit unui articol recent al publicației chineze Yueniu News. Când fata s-a îndrăgostit de un băiat al cărui nume nu a fost dezvăluit pentru a-i proteja intimitatea, în timpul primului an de facultate, atunci a început comportamentul ei ciudat.

Tânăra care suna neîncetat

Doctorul Du Na de la The Fourth People's Hospital din Chengdu susține că Xiaoyu s-a fixat incontrolabil pe prietenul ei foarte repede, dorind în mod constant să știe unde se află și devenind neliniștită atunci când acesta nu îi răspundea imediat la mesajele ei. Poate părea un comportament tipic de om obsedat de control, dar medicul a spus că Xiaoyu avea „creierul iubirii” (love brain), un tip rar de boală mentală.

Potrivit doctorului Du, Xiaoyu l-a sunat pe prietenul ei de peste o sută de ori într-o singură zi, iar acesta trebuia să răspundă imediat la mesajele ei. Ea a distrus totul în apartamentul lor pentru că era atât de furioasă că el nu i-a răspuns. Poliția a apărut chiar în momentul în care ea era pe punctul de a se arunca de la balcon, grație apelului băiatului după ce a ajuns acasă și a văzut scena.

A fost dusă la spital

Xiaoyu a fost în cele din urmă pusă sub constrângere și dusă la spital, unde a fost identificată ca având „creierul iubirii”, o tulburare de personalitate la limită (borderline personality disorder). În timp ce cei cu cazuri ușoare de „love brain” se pot recupera de obicei și pot duce o viață normală învățând să își controleze emoțiile, asistența medicală este necesară pentru cazurile grave, precum cel al lui Xiaoyu. Toate acestea conform doctorului Du Na.

În timp ce a diagnosticat „love brain” la persoanele care nu au avut o relație de educație pozitivă cu părinții lor, doctorul Du a declarat că nu a putut determina cauza exactă a bolii lui Xiaoyu.

În urma succesului viral al poveștii lui Xiaoyu pe rețelele de socializare chinezești, a avut loc o discuție frenetică despre stigmatizarea sănătății mintale și despre motivele reale din spatele comportamentelor de control între îndrăgostiți.

Un comentator de pe Douyin, omologul chinez al TikTok, a spus: „Love brain sună oribil”.

S-ar putea să am un creier romantic? O altă persoană a scris: „Simt că mă comport ca ea”.

sursa:odditycentral.com

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News