Evenimentul Zilei > International > Talibanii au omorât deja o femeie pentru că nu avea capul acoperit. Legile draconice pe care trebuie să le respecte femeile
Talibanii au omorât deja o femeie pentru că nu avea capul acoperit. Legile draconice pe care trebuie să le respecte femeile

Talibanii au omorât deja o femeie pentru că nu avea capul acoperit. Legile draconice pe care trebuie să le respecte femeile

În ciuda promisiunilor că vor respecta "drepturile femeilor" talibanii au și înfăptuit o primă crimă oribilă.

O femeie din provincia Takhar a fost împușcată mortal pentri că nu avea capul acoperit așa cum cere Sharia, potrivit Fox News.

Promisiunile talibanilor

Chiar în ziua crimei, liderii talinbanilor s-au angajat să deschidă o eră incluzivă în țară.
Purtătorul de cuvânt al acestui grup jihadist, Zabihullah Mujahid, a ținut o conferință de presă pentru a cere femeilor să se întoarcă la școală și la serviciu. Un alt purtător de cuvânt al talibanilor a acordat un interviu televizat unei jurnaliste. Zabihullah Mujahid, a declarat că femeile vor putea „lucra și studia” și vor fi „foarte active” în societate, dar a precizat că ele „vor fi fericite să trăiască sub Sharia”, legea islamică.

Cele 29 de reguli pe care femeile trebuie să le respecte .

Când talibanii au condus prima oară Afganistanul (1996 și 2001), înainte de atentatele din 11 septembrie, femeile și fetele au fost supuse unui regim crâncen. Potrivit Asociației Revoluționare a Femeilor din Afganistan, 29 de legi islamice a căror încălcare atrage pedepse extrem de dure, inclusiv pedeapsa capitală.

1. Femeilor li se interzice cu desăvârșire să facă vreo muncă în afara casei. Doar câteva femei au dreptul să lucreze în unele spitale din Kabul.
2. Li se interzice, de asemenea, femeilor orice tip de activitate în afara casei, cu excepția cazului în care sunt însoțite de „mahram” (cea mai apropiată rudă de sex masculin, fie că e vorba de tatăă, frate sau soțul).
3. Femeilor le este interzis să încheie tranzacții cu comercianți de sex masculin.
4. Le este interzis să fie tratate de medici de sex masculin.
5. le este interzis să studiezi în școli, universități sau orice altă instituție de învățământ (talibanii au transformat școlile de fete în seminarii religioase).
6. Femeile trebuie să poarte burqa care să le acopere din cap până în picioare.
7. Femeilor care nu se îmbracă conform regulilor talibanilor sau cele care nu sunt însoțite de „mahram” riscă să fie biciute, bătute sau abuzate verbal.
8. Femeile care nu își ascund gleznele sunt pedepsite cu biciuirea în public.

Adulterul se pedepsește cu lapidarea

9. Conform regulilor Sharia, femeile pedeapsa pentru femeile acuzate că au relații sexuale în afara căsătoriei sunt omorâte cui pietre.
10. Femeilor le este interzis să se macheze.
11. Le este interzis să vorbească sau să dea mâna cu alți bărbați în afară de mahramul lor.
12. Le este interzis să râdîă sau să vorbească tare.
13. Le este interzis să poarte tocuri înalte sau care fac zgomot în timpul mersului.
14. Le este interzis să merargă cu taxiul fără mahramul lor.
15. Le e interzisă prezența la radio, televiziune sau întruniri publice de orice fel.
16.Le este interzisă practicarea sportului sau intrarea în orice centru sau club sportiv.
17.Circulația cu bicicletele sau motocicletele le este strist interzisă, chiar și dacă se afță alături de „mahram” -ul lor.
18. Le este interzis să poarte haine colorate, talibanii.
19. Le este interzisă să se reunească în scopuri recreative.
20. Le este interzisă spălarea hainelor în râuri sau piețe publice.
21. Modificarea întregului nomenclator al străzilor și piețelor care include cuvântul „femeie”.
22. Femeilor nu au dreptul de a privi spre stradă de la balcoanele apartamentelor sau caselor lor.
23. Toate ferestrele trebuie să fie obligatoriu opace, astfel încât femeile să nu poată fi văzute din afara caselor lor.
24. Croitorilor le este interzis să ia măsuri sau să coasă haine pentru femei.
25. Accesul femeilor la toaletele publice este interzis.
26. Femeile și bărbații nu pot călători în același grup, grupurile trebuie împărțite în „numai bărbați” sau „numai femei”.
27. Le este interzis să poarte pantaloni evazați chiar și sub burqa.
28. Este interzisă fotografierea femeilor.
29. Imaginile femeilor nu pot fi tipărite în reviste și cărți și nici nu pot fi agățate pe pereții caselor sau al magazinelor.
Conducerea ralibană a impus reguli dure și bărbaților. Astfel, tuturor locuitorilor le-a fostr interzis să asculte muzică, să vizioneze filme, programe de televiziune și orice tip de videoclip. Mai mult, toate persoanele care nu purtau un numeislamic au fost nevoite să și-l schimbe.

În plus, tinerii erau obligați să-și radă părul, iar bărbații să poarte haine islamice. Bărbații nu aveau dreptul să se bărbierească sau să-și tundă bărba, scrie marketresearchtelecast.com,

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: