Evenimentul Zilei > International > Talentul secret al fiului președintelui SUA, Hunter Biden. Experții îi preconizează un viitor strălucit. FOTO
Talentul secret al fiului președintelui SUA, Hunter Biden. Experții îi preconizează un viitor strălucit. FOTO

Talentul secret al fiului președintelui SUA, Hunter Biden. Experții îi preconizează un viitor strălucit. FOTO

Hunter Biden a decis să urmeze un nou drum profesional. Fiul președintelui SUA vrea să-și vândă picturile. Costurile lucrărilor se poate ridica și la un milion de dolari.

Cariera de pictor a fiului președintelui SUA, Hunter Biden, a cărui imagine este compromisă în spațiul public, ar putea fi pe cale să înregistreze un foarte mare succes. Experții spun că lucrările de artă ale lui Hunter Biden sunt impresionante și ar valora o mulțime de bani.

Imaginea lui Hunter Biden nu este una extrem de onorantă. El este vizat de mai multe scandaluri, unul dintre ele implicându-l și pe Puiu Popoviciu, despre care se spune că l-a angajat pe Hunter la începutul anului 2016 ca parte a unei campanii de influență pentru a convinge procurorii anticorupție de la București să încheie un acord sau să renunțe la caz.

Despre Hunter Biden s-a scris mult. A fost fotografiat în ipostaze dubioase, care sugerau că ar fi consumator de droguri. A fost acuzat că a făcut niște afaceri ilegale și ar fi implicat în fapte de corupție.

Lucrările de artă ale lui Hunter Biden sunt apreciate de experți

Mark Tribe, directorul Departamentului de Arte Plastice MFA de la Școala de Arte Vizuale din New York, a declarat presei internaționale, referitor la picturile lui Hunter Biden, că „sunt profunde”. „Mie îmi plac”, s-a mai exprimat specialistul.

„Culorile și formele – vorbim despre o formă de abstractizare organică plăcută ochiului, dar care stârnește curiozitatea”, a mai spus Mark Tribe.

Hunter Biden, în vârstă de 51 de ani, a declarat presei internaționale că vrea să urmeze o carieră de pictor full-time și chiar plănuiește să organizeze câteva expoziții pentru potențiali clienți care ar fi interesați de arta sa. Expozițiile vor avea loc în toamnă, în Los Angeles și New York.

Prețul lucrărilor lui Hunter Biden se ridică la un milion de dolari. „E fiul președintelui”

Picturile lui Hunter Biden abordează mai multe tematici. Operele sale suprind de la forme geometrice la părți ale copului uman. „Lucrez în industria artei din anul 1956”, a spus Alex Acevedo, în vârstă de 75 de ani, director al Galeriei Alexander din Manhattan. “Nu sunt fan al artei moderne – deloc. Dar recunosc că am fost uluit de lucrările lui Hunter’’, a spus Acevedo.

Pictură/ Hunter Biden

“Paletele de culori sunt foarte frumoase. Încadrarea, spațiul, formele – operele sunt foarte bine organizate. Eu aș cumpăra câteva dintre lucrările sale. Cine cumpără lucrările lui Hunter Biden câștigă de la bun început. E fiul președintelui SUA, oricine ar vrea să-i aibă lucrările. Originea sa este impecabilă’’, s-a exprimat Alex Acevedo.

Prețurile pentru picturile lui Hunter Biden variază de la 75.000 de dolari pentru lucrări realizate în dimensiuni A4 până la un milion de dolari în cazul tablourilor mari, potrivit lui Georges Berges, comerciantul care se ocupă de vânzarea picturilor lui Hunter. Georges Berges a fost condamnat la închisoare, în urma unui atac mortal.

Alex Acevedo, director al Galeriei Alexander din Manhattan

Acevedo a mai spus că lucrările lui Hunter Biden s-ar vinde pentru sume cuprinse între 25.000 de dolari și 100.000 de dolari, dacă nu ar fi fiul președintelui SUA.

Hunter Biden nu are formare profesională în artă. În acest sens, Mark Tribe a spus că nu îl deranjează acest aspect.

“Înțeleg că a învățat de unul singur să picteze, însă a făcut-o dintotdeauna – acest lucru nu este o noutate în rândul artiștilor, nu reprezintă un motiv pentru a subestima valoarea lucrărilor sale’’, a spus Tribe.

Potrivit specialiștilor, picturile fiului președintelui SUA ascund trăiri personale intense, iar unele voci susțin că inclusiv consumul de droguri ar fi avut un anume efect asupra lucrărilor sale. Alții spun, însă, că e vorba de ceva mult mai profund decât stările provocate de consumul substanțelor interzise.

Hunter Biden: Expun adevărul universal

“Nu pictez în funcție de emoție sau trăire, consider că acestea sunt efemere”, a spus Hunter. “Pentru mine, a picta înseamnă să încerci să expui ceea ce eu cred că se numește adevărul universal. Acesta presupune existența unor conexiuni între absolut toate lucrurile și ceva mai sus de simțurile noastre umane, care ne unește pe toți’’, s-a exprimat fiul președintelui SUA.

Întrebat dacă lui Joe Biden îi plac picturile sale, Hunter a spus: “Tatălui meu îi place tot ceea ce fac, voi răspunde așa’’.

Consultantul Martin Galindo a spus că, deși nu este fan al lucrărilor lui Hunter Biden, este foarte optimist în ceea ce privește expunerea și vânzarea lor pe piață. Despre lucrarea surprinsă în fotografia de mai jos, Galindo a spus că seamănă cu coronavirus.

“Sincer vă spun, dintr-o perspectivă estetică, mie nu îmi plac lucrările sale. Dar sunt sigur că va avea succes în lumea artei”, s-a exprimat consultantul Martin Galindo.

O colecționară de artă, pe nume Jill (n.r. nu a oferit presei internaționale numele complet), în vârstă de 67 de ani, a spus că lucrările lui Hunter sunt “drăguțe”.

“Sunt diferite’’, a spus ea, întrebată despre picturile fiului președintelui american. “Totuși, cred că mulți oameni ar putea picta astfel. Eu, una, nu aș plăti nimic pentru lucrările sale, pentru că e un criminal’’, a spus colecționara de artă, conform nypost.com.