Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a luat, ieri, decizii extrem de dure în cazul jucătorilor Gabi Mureșan și Ousmane N’Doye. Fotbaliștii grupării din Târgu Mureș vor sta pe bară 16, respectiv șase partide, ca urmare a incidentelor înregistrate în disputa cu Steaua, din etapa a 12-a, scor 1-0.

Peste fapta lui Ganea, din 2007

Hotărârea oficialilor FRF este fără precedent, deoarece Mureșan a primit această sancțiune fără să fie eliminat. Atunci, fundașul lui ASA l-a lovit cu cotul în pomete pe Raul Rusescu, provocându- i stelistului o fractură de os zigomatic.

Acest caz a depășit ultima pedeapsă de acest gen. În 2007, Ionel Ganea a pus ghetele în cui pentru 16 etape, după ce l-a atacat pe tușierul Dorin Mudura, în timpul partidei Poli Timișoara – Rapid (1-1). În primă fază, „Ganezul” fusese suspendat pentru 22 de meciuri.

Rusescu a fost operat

Senegalezul N’Doye a fost taxat din cauza eliminării suportate la finalul întâlnirii cu Steaua, pentru semne obscene și insultele îndreptate către oficialii trupei din Ghencea, după memoriul depus de clubul bucureștean.

Celor doi fotbaliști ai echipei ardelene le-au fost dictate aceste măsuri disciplinare pe baza probelor video, ținându-se cont de gravitatea incidentelor.

Vârful „roș-albaștrilor”, Raul Rusescu, a suferit, ieri, o intervenție chirurgicală, după lovitura primită din partea lui Mureșan. Rusescu a fost la un pas de a-și pierde ochiul, prezentând diplopie (vedere dublă), și este foarte probabil să lipsească de pe teren până la sfârșitul anului. „Eliberarea ţesutului adipos infra-orbitar herniat din focarul de fractură şi osteosinteză cu placă cu şuruburi”, este tratamentul pre zentat pe pagina oficială de Facebook a campioanei.