Evenimentul Zilei > Social > Suspans cu George Arion. Râuri de purpură
Suspans cu George Arion. Râuri de purpură

Suspans cu George Arion. Râuri de purpură

„Râuri de purpură”, romanul lui Jean-Christophe Grangé, își începe acțiunea la Paris, după un meci de fotbal între Arsenal și Saragosa. Comisarul principal Pierre Niémans este unul dintre polițiștii care supraveghează galeriile celor două echipe, având grijă să nu se încaiere la sfârșitul partidei.

Din păcate, ultrașii spanioli și englezi ajung la altercații sângeroase. Comisarul intervine cu brutalitate împotriva unui suporter. Se declanșează o anchetă și pentru a-l feri pe Niémans de atenția presei și a publicului acesta e trimis să investigheze un caz din provincie, la Universitatea din Guernon al cărei bibliotecar a fost omorât.

Scena crimei îi lasă perplecși pe investigatori. Pare a fi decorul unui film horror.

Cadavrul mutilat cu sălbăticie e suspendat între cer și pământ pe un versant al munților din regiunea Grenoble.

Iar crimele continuă.

La fel de sofisticate și regizate cu minuție.

În același timp, la 250 km de Guernon, mormântul unui băiețel este profanat în mod misterios în timpul nopții, iar toate documentele referitoare la el dispar din școala pe care o frecventase. Cineva vrea cu orice preț să i se piardă urma copilului. Și alte acte și fotografii care îi dezvăluiau identitatea reală sunt sustrase de prin diverse instituții.

Ceea ce la început părea un fapt minor, datorat unor huligani, capătă proporții și solicită o investigație complexă de care va răspunde polițistul Karim Abdouf.

Întâmplător, acesta e un admirator al comisarului parizian.

Prin urmare, avem de-a face cu două enigme pe care se vor încăpățâna să le rezolve doi detectivi atipici: Pierre Niémans, un polițist genial ale cărui metode deloc ortodoxe i-au compromis cariera, și Karim Abdouf, fost răufăcător, actualmente polițist, a cărui înfățișare bizară nu stârnește deloc încredere în localitatea unde își desfășoară activitatea.

La un moment dat cele două povești se vor contopi, iar cei doi bărbați își vor uni forțele. Împreună ei vor izbuti să descopere terifiantul secret al râurilor de purpură, care e legat de un experiment pus la cale de minți scelerate. Un secret care nu va fi dezvăluit decât în ultimele pagini ale acestui thriller excepțional, semnat de autorul romanului Tărîmul morților și ecranizat de Mathieu Kassovitz, cu Jean Reno și Vincent Cassel în rolurile principale.