Evenimentul Zilei > Justitie > Surse. Procurorul Onea le-a făcut plângere penală șefilor Secției Speciale, Stan și Florea
Surse. Procurorul Onea le-a făcut plângere penală șefilor Secției Speciale, Stan și Florea

Surse. Procurorul Onea le-a făcut plângere penală șefilor Secției Speciale, Stan și Florea

Lucian Onea, fostul șef al DNA Ploiești, a depus o plângere penală împotriva șefului Secției speciale pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, și a adjunctului său, Adina Florea. Surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că sesizarea a fost depusă, înainte de Paști, la Parchetul General. Ulterior, plângerea a fost trimisă Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

În conformitate cu articolul 65 alin.1 lit. F din Noul Cod de Procedură Penală, procurorii sunt incompatibili în cazul în care există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea este afectată. În acest, caz, dosarul va fi preluat de unul dintre subalterni.

Conform sursei citate, Florea și Stan sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului. Conform jurnaliștilor, Onea reclamă existența unui grup infracţional organizat condus de către Sebastian Ghiţă, împreună cu fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au cooptat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti. Potrivit plângerii, scopul grupării ar fi fost favorizarea lui Ghiţă, inculpat în mai multe dosare, dar şi obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele în care membrii grupului erau direct interesaţi. Sursele jurnaliștilor arată că s-ar fi măsluit înregistrări audio şi video care ulterior au fost difuzate în spațiul public, cu scopul de a denigra activitatea procurorilor anticorupţie ce instrumentau dosarele de corupţie vizând familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, dar şi pe Sebastian Ghiţă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.