Evenimentul Zilei > Politica > Surse. Ludovic Orban, întâlnire de gradul zero la Vila Lac cu liderii PNL din teritoriu. Ce pune la cale fostul premier
Surse. Ludovic Orban, întâlnire de gradul zero la Vila Lac cu liderii PNL din teritoriu. Ce pune la cale fostul premier

Surse. Ludovic Orban, întâlnire de gradul zero la Vila Lac cu liderii PNL din teritoriu. Ce pune la cale fostul premier

Potrivit unor informații venite pe surse, Ludovic Orban s-ar întâlni vineri la Vila Lac cu liderii filialelor de partid din județe pentru a încerca să aplaneze tensiunile existente în partid.

Întâlnirea de la Vila Lac programată de Ludovic Orban este cu „scopul este de a mai domoli din tensiunea provocată de unii lideri”.

Un alt obiectiv al fostului premier ar fi „împărțirea funcțiilor de prefecți, precum și a pozițiilor de secretari de stat, iar cu acest prilej Orban urmărește și să mai domolească din tensiunea internă provocată de unii lideri liberali” , a mărturisit o sursă politică pentru G4Media.

Lui Orban nu i-a mai rămas decât sarcina de a încerca să-i mulţumească pe liberalii din teritoriu

„În acest moment nu se mai pune problema negocierii funcțiilor. Fiecare partid știe exact care sunt funcțiile care-i revin, atât la nivel de prefecturi, cât și în ministere. Întâlnirea de vineri a liderilor PNL are doar ca scop împărțiriea acestor funcții”, a declarat sursa respectivă.

Între timp, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Florin Cîțu și miniștrii din USR

La discuţiile de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis au luat parte prim-ministrul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman.

După întâlnire, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a cerut, la întâlnirea de joi, ca fiecare ministru să-i prezinte priorităţile şi ceea ce a găsit la minister. „Ne-a asigurat că ne va susţine în proiectele pe care le-am susţinut”, a declarat Năsui, adăugând că este important să existe această colaborare instituţională şi să avem coerenţă.

Se pare că astfel de întâlniri, cu liderii coaliției, vor fi programate periodic, pentru ca președintele să se asigure că nu vor fi probleme în procesul de guvernare.

Guvernul condus de Florin Cîțu este format din reprezentanți ai patru partide de centru dreapta care s-au reunit într-o coaliție de guvernare, respectiv PNL – USR – PLUS – UDMR. Noul cabinet a fost învestit la finalul anului trecut, pe 23 decembrie și tot în aceeași zi a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.