Evenimentul ZileiInternationalSurpriză de proporții! Jair Bolsonaro, cel mai controversat lider, devine Persoana Anului 2021. Incredibil, cine ocupă locurile 2 şi 4

Surpriză de proporții! Jair Bolsonaro, cel mai controversat lider, devine Persoana Anului 2021. Incredibil, cine ocupă locurile 2 şi 4

Surpriză de proporții! Jair Bolsonaro, cel mai controversat lider, devine Persoana Anului 2021. Incredibil, cine ocupă locurile 2 şi 4
Președintele brazilian Jair Bolsonaro, cel mai controversat lider mondial, a fost desemnat Persoana Anului 2021. Peste 9 milioane de voturi exprimate de cititorii arată că este persoana care a avut cea mai mare influență pe tot parcurusul anului „în bine sau în rău”. Bolsonaro a primit 24% din voturi.

Asistăm la o surpriză de proporţii după ce revista TIME a publicat topul anual. Iar la categoria Persoana Anului 2021 a ieșit învingător, la o distanță mare de al doilea loc, Jair Bolsonaro, cel care și-a arătat scepticismul în legătură cu vaccinurile anti-Covid-19.

Primul loc: Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, este Persoana Anului 2021 în sondajul realizat în rândul cititorilor revistei TIME. Controversatul lider brazilian a obţinut 24% din cele peste 9 milioane de voturi din partea cititorilor invitaţi să indice persoana sau grupul care s-a bucurat de cea mai mare influenţă pe parcursul anului.

Pe locul al doilea: Fostul președinte al SUA, Donald Trump, care a provocat revoltele de la Capitoliu din 6 ianuarie și a avut în vedere o nouă candidatură la președinție în 2024, s-a clasat pe locul doi în sondajul cititorilor, cu 9% din voturi.

Abia pe locul al treilea: Lucrătorii din domeniul sănătății din prima linie care au lucrat neobosit pentru a salva vieți pe fondul actualei pandemii de COVID-19, cu 6,3% din voturi.

Pe locul al patrulea: Avocatul rus și activistul anticorupție Alexei Navalny, care, după ce și-a revenit după ce a fost otrăvit, s-a întors în Rusia în ianuarie. Autoritățile ruse l-au arestatimediat pe aeroport. Navalny a primit 6% din voturile cititorilor.

Pe locul al cincilea: În cele din urmă, oamenii de știință care au contribuit la dezvoltarea vaccinurilor COVID-19 s- au clasat pe locul cinci, cu 5,3% din voturi.

Să revenim la surpriza depe locul întâi din topul realizat de revista TIME

Controversatul lider, care va candida pentru a fi reales în 2022, şi se confruntă cu o dezaprobare crescută în ceea ce privește modul de gestionare a economiei. Mai mult, s-a confruntat cu critici pe scară largă din partea politicienilor, instanțelor și experților în sănătate publică pentru că a minimizat pericolul COVID-19 și și-a arătat scepticismul în legătură cu vaccinul.

Cel mai recent, Bolsonaro a fost criticat de Curtea Supremă braziliană, care a ordonat o anchetă oficială în urma comentariilor făcute de președinte pe 24 octombrie, susținând în mod fals că administrarea vaccinurilor împotriva coronavirusului ar putea crește șansa de a contracta SIDA. (Facebook și Instagram au anulat transmisiunea în direct la câteva zile după ce a fost postată online, invocând o încălcare a regulilor lor.)

Tot în octombrie, un raport al Senatului brazilian a recomandat punerea sa sub inculpare pentru gestionarea defectuoasă a răspunsului ţării la pandemie, care a provocat decesul a peste 600.000 de oameni în această ţară. Bolsonaro insistă că nu a încălcat legea.

Personalitatea Anului 2021, alegerea editorilor TIME, urmează să fie dezvăluită pe 13 decembrie

Bolsonaro a mulțumit pentru alegerea sa drept personalitatea anului, şi scrie pe social media: Mulţumesc celor 2.160.000 de alegători care au votat pentru mine. Sperăm ca revista TIME să ne acorde, în fapt, acest titlu şi să respecte rezultatul votului, a scris controversatul președinte pe Twitter. Şi continuă: Felicitările noastre lui Donald Trump pentru locul doi, a mai scris Bolsonaro.


Accesează: