14 noiembrie 2020. Cum se va desfăşura Noaptea Muzeelor

14 noiembrie 2020. Cum se va desfăşura Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor 2020 nu este anulată, în ciuda condiţiilor sanitare impuse de pandemie. Aşadar, iubitorii de artă vor avea din nou ocazia să-şi încânte ochii, dar nu oricum, vor fi restricţii mari.

Pentru a sărbători anul acesta, cea de-a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor, pe data de 14 noiembrie 2020, peste 60 de muzee și operatori culturali din toată țara, s-au înscris la eveniment.

Iată ce se întâmplă la Noaptea Muzeelor 2020

Noaptea Muzeelor 2020,  are loc mâine, dar nu noaptea şi nu peste tot cu uşile deschise. Programul va fi redus, vizitatorii număraţi şi regulile anti-covid strict aplicate. Totodată, anul acesta, multe instituții de cultură vor organiza evenimente în mediul online.
Muzeele şi organizaţiile culturale înscrise sunt rugate de către Reţeaua Naţională a Muzeelor, să își desfășoare proiectele pe care le-au programat, numai până la ora 21:00. 

Spre exemplu, în București, Muzeul Antipa va oferi publicului pe 14 noiembrie tururi virtuale ghidate. Și la Cluj-Napoca, Noaptea Muzeelor va fi sărbătorită online în aproape toate instituțiile de cultură.

Muzeul Literaturii Române din București va permite accesul publicului în toate cele cinci case memoriale, dar și în expoziția permanentă, până la ora 16.00. După această oră intră în scenă tururile ghidate transmise online. Acestea vor fi realizate de actori sau scriitori invitați special în acest proiect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mare atenţie, multe instituții și spații de cultură își pot modifica programul dedicat Nopții Muzeelor de la o zi la alta. La fața locului trebuie respectate următoarele reguli: distanțare, purtați mască de protecție și folosiți gel dezinfectant.

Dragoş Neamu, de la Noaptea Muzeelor 2020, declarat următoarele:

„Noaptea Muzeelor a fost afectată profund de actualul context pandemic pe care-l trăim. După cum bine ştim, ediţia 2020 trebuia să fie organizată, ca de obicei, în luna mai. Organizatorul european a mutat evenimentul la mijlocul luni noiembrie. Situaţia este din ce în ce mai incertă, dar siguranţa oamenilor este pe primul loc. De aceea, în funcţie de măsurile impuse de către autorităţile statului, evenimentele din offline ar putea fi oprite, deci programul propus pe platforma Noaptea Muzeelor ar putea suferi modificări până în ziua de 14 noiembrie. În acest caz, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi organizate în mediul virtual, unde, pe lângă ofertele punctuale ale muzeelor şi organizaţiilor participante, am pregătit şi alte două proiecte digitale de anvergură”, a declarat Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor.