Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident cu trei morți în Cluj Napoca. Imaginile sunt greu de privit!
Accident cu trei morți în Cluj Napoca. Imaginile sunt greu de privit!

Accident cu trei morți în Cluj Napoca. Imaginile sunt greu de privit!

Un grav accident de circulație soldat cu moartea a trei persoane a fost comis de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Moldovenești, județul Cluj.

Accident s-a petrecut pe șoseaua de centură a municipiului Cluj Napoca, într-un loc unde este o porțiunea lungă de drum în linie dreaptă. În zona respectivă, șoseaua este marcată cu dublă linie continuă, dar foarte mulți șoferi depășesc cu viteze foarte mari, autotrenurile care circulă pe acest sector de drum.

În cursul dimineții, martorii spun că mașina condusă de tânărul de 20 de ani, din Moldovenești, a circulat cu o viteză incredibilă. ”Ca racheta a trecut de mine. A intrat cu viteză foarte mare direct într-un autotren care venea din față. A încercat să tragă de volan în ultima secundă dar a fost prea târziu. Impactul a proiectat mașina în afara drumului”, a spus un martor al accidentului, pe facebook.

Din primele informații oficiale oferite de polițiștii clujeni, este vorba despre o depășire neregulamentară. ”Un conducător auto de 20 de ani, din comuna Moldovenești, în timp ce se deplasa pe Varianta Ocolitoare Cluj Est ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune un un ansamblu de vehicule format din cap tractor cu semiremorca. În urma impactului a rezultat decesul a 3 persoane, toate din autovehicul”, spun polițiștii.

La fața locului au ajuns și pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj și paramedicii de la SMURD Cluj, care nu au făcut altceva decât să constate decesul celor trei persoane. ”O autospecială pentru intervenție rapidă și comandă, una cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și unul SAJ au fost alertate în jurul orei 7.30, pentru a gestiona situația de urgență produsă ca urmare a accidentului produs pe centura de ocolire Vâlcele-Apahida (km 9).

Pompierii au găsit un ansamblu de autovehicule și un autoturism avariate, iar autoturismul proiectat în afara părții carosabile și ocupanții blocați în acesta. Echipajele medicale au constatat decesul a doi dintre ocupanți, un bărbat și o femeie de cca 40 de ani, și au început manevrele de descarcerare pentru a treia persoană care, inițial, a părut că are semnale vitale. Pe timpul manevrelor de descarcerare s-a constatat că și aceasta era decedată”, au transmis pompierii de la ISU Cluj.

Pe grup de facebook al șoferilor din Cluj Napoca mai multe persoane au solicitat montarea de radare fixe în zona respectivă, deoarece foarte multe persoane încălcă flagrant regulile de circulație. Drumul, are două benzi la urcare și una la coborâre, fiind în linie dreaptă pe o o distanță de mai mulți kilometri. Asta îi face pe șoferii care coboară să accelereze foarte tare șă să depășească peste linia dublă continuă, autotrenurile care circulă prin această zonă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: