Răzvan Lucescu a declarat pentru un ziar din România că „ceea ce s-a întâmplat în Grecia anul trecut, s-a mai întâmplat doar în Germania nazistă a lui Hitler”, referindu-se la faptul că echipa sa PAOK a pierdut titlul în favoarea rivalilor de la AEK.

Jurnaliștii de la balla.com scriu că, mai devreme sau mai târziu, antrenorul român va ajunge în fața unui tribunal pentru a explica ce legătură există între Grecia și Germana nazistă.

„Lucescu s-a născut şi a crescut în România lui Ceauşescu – într-una dintre cele mai ciudate ţări socialiste pe care omenirea le-a cunoscut. Caracteristicile României erau o viaţă extrem de diferită între cea a oamenilor simpli şi membrii guvernului. Faptul că oamenii simpli îndurau multe, în timp ce ceilalţi o duceau de minune este cunoscut, însă nu aceasta era caracteristica ţării: diferenţa esenţială a României faţă de celelalte ţări era că Ceauşeştii şi anturajul lor numeros erau un fel de familie regală – nu funcţionau peste lege, pur şi simplu aduceau legea, ca şi viaţa, pe potriva lor.”, se arată în articolul publicației din Cipru.

„În mod normal, pe român ar fi trebuit să-l cheme procurorul sportiv până acum. Însă faptul că PAOK îşi însuşeşte ce spune Lucescu este chiar mai rău decât declaraţiile acestuia. A devenit Grecia o ţară nazistă pentru că a năvălit anul trecut Savvidis cu arme şi bodyguarzi pe stadion? Şi suntem nedrepţi cu suporterii care la câteva luni după lovirea în plină faţă a lui Garcia cu un sul de hârtie aruncat din tribune, au aruncat cu o torţă pentru a-i da foc unui om la Nea Smyrni? Daţi singuri răspunsurile, dar nu faceţi PAOK-ul şi mai mic. Eşecul este scuzabil, neghiobia este însă periculoasă.”, concluzionează jurnaliștii ciprioți, potrivit rador.ro.