Evenimentul Zilei > EVZ Special > Sunt șanse ca Dragnea să fie eliberat. Strategia vizată de avocatul său
Sunt șanse ca Dragnea să fie eliberat. Strategia vizată de avocatul său

Sunt șanse ca Dragnea să fie eliberat. Strategia vizată de avocatul său

După ce Tribunalul Bucureşti a respins joi cererea în care Liviu Dragnea solicita eliberarea condiționată din închisoare, avocatul său, Flavia Teodosiu este de părere că mai există o șansă ca fostul lider al PSD să ajungă în libertate.

Șansa ar fi în cazul în care se va accepta strămutarea dosarului către o altă instanță. Flavia Teodosiu consideră că judecătorul de la Tribunalul București a încercat să obțină de la clientul său o declarație prin care acesta să își asume vinovăția.

„În situația în care se va accepta cererea de strămutare, această decizie de astăzi va fi desființată de drept, conform legii și are o nouă șansă de a cere eliberarea condiționată la un alt tribunal.

Nu știu să vă spun la ce tribunal se va judeca pentru că în această situație nu îți alegi instanța la care vei fi trimis”, a afirmat, după pronunțarea sentinței, Flavia Teodosiu.

„Vai, recunosc, sunt vinovat”

Avocatul este de părere că judecătorul i-a forțat clienul ca acesta să își recunoască vinovăția, deși nu era vorba de judecarea faptei ci de

„Știți care este problema? De data asta chiar m-a surprins judecătorul pentru că a vrut să smulgă de la domnul Dragnea o declarație de genul – da, recunosc, mă simt vinovat -, asta în condițiile în care el a pledat nevinovat până la final. Practic, ieri judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea – vai, recunosc, sunt vinovat”. Eu i-am explicat judecătorului că nu mai suntem la instanța de fond și nu poate fi judecat pentru faptă, aici fiind vorba despre eliberarea condiționată și îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată.”, a declarat Flavia Teodosiu.

Flavia Teodosiu – „Dragnea îndeplinea toate condițiile pentru eliberare”

Flavia Teodosiu, s-a declarat convinsă, joi, că fostul lider al PSD va fi eliberat din închisoare. „În mod normal, după părerea mea, șansele sunt de 100%, având în vedere ca sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege, atât de legea româna, cât și de legea europeană”, a susținut avocata după ce Tribunalul București a decis să amâne pentru joi decizia.

Avocatul consideră că nu există date că Dragnea nu și-a însușit decizia de condamnare, el îndeplinind toate condițiile pentru a fi eliberat – conduita corespunzătoare, stăruința în muncă, îndeplinirea fracției de două treimi din pedeapsă.