Summitul G20, ameninţat de maimuţele macac. Au fost angajaţi oameni-sperietori

Summitul G20, ameninţat de maimuţele macac. Au fost angajaţi oameni-sperietori Sursa foto: Arhiva EVZ

Oficialii indieni se pregătesc pentru summitul G20 de săptămâna viitoare. Aceștia au angajat echipe de „oameni-maimuță” și au amplasat panouri reprezentând primate pentru a descuraja maimuțele macac să nu distrugă aranjamentele florale pregătite pentru liderii globali.

Maimuţele macac ameninţă Summitul G20. Consiliul municipal din New Delhi a angajat peste 30 de „oameni-maimuță”. Aceştia imită țipetele agresive ale maimuței langur, dușmanul natural al primatelor macac rhesus care fac haos în zone guvernamentale, relatează france24.com.

Nu putem îndepărta maimuțele macac din habitatul lor natural, așa că am desfășurat o echipă de 30-40 de bărbați care sunt antrenați să sperie maimuțele, a declarat Satish Upadhyay, vicepreședintele Consiliului Municipal New Delhi.

„Vom plasa câte un bărbat la fiecare hotel unde vor sta delegații, precum și în locurile unde au fost semnalate apariții de maimuțe”, a precizat funcţionarul.

Ameninţarea maimuţelor macac

Deși venerate în națiunea majoritară hindusă, maimuțele macac reprezintă o amenințare majoră. Ele distrug grădinile, birourile și acoperișurile caselor și chiar atacând brutal oamenii pentru hrană.

Zona metropolitană Delhi, care găzduiește aproximativ 30 de milioane de oameni, a fost într-o intensă acțiune de înfrumusețare de când India și-a asumat președinția G20 anul trecut. Aproape tot centrul capitalei a fost închis pentru summitul din 9-10 septembrie. Drumurile fiind blocate și afacerile închise.

Dar temerile că trupele de maimuțe macac ar putea să se arunce în fața convoaielor de mașini care transportă președinți și prim-miniștri din Grupul celor 20 de națiuni au făcut ca consiliul să apeleze la departamentul de silvicultură.

Lupta autorităţilor cu maimuţele macac

Panouri cu mărimea naturală a maimuțelor langur au fost  instalate pentru a speria maimuțele macac. Autorităţile le va muta și în alte locuri pentru a convinge maimuțele macac că sunt reale.

 

Sursa foto: france24.com/Panou maimuţă

Decenii la rând, străzile Delhiului au fost patrulate de bărbați cu languri antrenați. Această practică s-a încheiat când un tribunal a decis că ținerea lor în captivitate este crudă.

În alte părți ale orașului, paznicii folosesc praștii și bâte pentru a ține la distanță maimuţele macac.

Maimuțele macac devin și ele rapid înțelepte - când s-a instalat o maimuță langur din plastic, care reda sunete înregistrate ale animalelor, a rezistat doar trei zile înainte ca maimuțele să o sfâșie în bucăți.

Unii funcţionari au pus sub semnul întrebării cât de eficientă va fi politica privind maimuțele macac.

Ne puteți urmări și pe Google News