Aş dori să ştiu ce covoare aş putea să-mi pun în această încăpere care să se potrivească şi cu restul camerei? Ce formă, material şi ce culoare să aibă? Este recomandat să-mi pun unul în toată camera sau mai multe, dar mai mici?
Într-un dormitor a cărui suprafaţă nu depăşeşte 15 metri pătraţi, nu vei putea pune niciodată mai mult de două covoraşe. Le poţi aşeza în dreptul noptierelor, deci în laterala patului. Se mai poate să aşezi unul singur, în faţa patului, dar care să aibă aceeaşi lungime cu tăblia. Mai multe covoraşe fragmentează spaţiul, determinând mai multe zone. Dacă încăperea este suficient de spaţioasă, îţi poţi permite şi o zonă de citit cu un fotoliu, o măsuţă şi câteva rafturi, la care se poate adă uga încă un covor.
 
Toate trebuie însă să aibă aceeaşi culoare şi material. Este recomandat ca formele să fie asemănătoare, adică cele două paralele cu patul să fie dreptunghiulare şi cel cu fotoliul să aibă tot o formă geometrică cu unghiuri drepte, poate un pătrat. În camera din imagine covorul ar trebui să aibă acelaşi desen cu tapiţeria de la pat, extrem de personalizată. Dacă nu găseşti aşa ceva, îţi sugerez să cauţi unul realizat dintr-o lână bej, uni. Poate fi chiar o lână de alpaca, a cărei textură are o strălucire şi fineţe excelentă.