Suc de struguri fără alcool. Deliciul pentru copii ce ține toată iarna

Suc de struguri fără alcool. Deliciul pentru copii ce ține toată iarna Sursa foto: Arhiva EVZ

Sucul natural de struguri este o băutură foarte sănătoasă pentru adulți și copii. Acesta poate fi un tratament pentru ficat, gât și chiar plămâni, iar specialiștii recomandă să fie consumat pe termen lung.

Sucul natural de struguri este o băutură sănătoasă și foarte gustoasă. Este potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Specialiștii spun că acesta este tratament suplimentar pentru rinichi, ficat, gât și chiar plămâni.

Sucul de struguri se prepară foarte ușor și cu puține ingrediente. Începem sucurile cumpărând sau culegând struguri. Dacă strugurii nu au fost tratați cu substanțe chimice și au crescut într-o zonă curată ecologic, atunci nici nu trebuie spălați. Separăm strugurii sănătoși de tulpini și îi încărcăm într-o storcătoare. Apoi ne uităm la instrucțiunile pentru storcătorul folosit. Nu trebuie adăugat zahăr.

Tot ce trebuie să faceți este să macinați strugurii, în orice mod vă place cel mai mult. Puteți obține suc cu ajutorul unui storcător sau prin zdrobirea strugurilor doar cu mâinile sau picioarele.

Colectăm sucul stors și îl turnăm în tigaie printr-o sită destul de mare. Acesta este primul filtru. Așadar, curățăm sucul de piele și alte componente mari. Următorul pas este să puneți o cratiță cu suc de struguri proaspăt stors pe foc și să dați la fiert. Lăsați-l să fiarbă 3-5 minute după fierbere și turnați sucul de struguri fiert în borcane sau sticle curate, pregătite în prealabil. Acum turnați sucul printr-o sită mai fină - acesta este al doilea filtru. Borcane (sticle) trebuie umplute până la vârf și strânse cu capace. Sucul este gata!

Ce beneficii au strugurii

Strugurii sunt fructele cu cel mai mic indice glicemic, între 43 și 53, în funcție de soi, iar aportul caloric este și el mic, aproximativ 70 de calorii la 100 de grame. Sucul de struguri, denumit și nectarul zeilor, este considerat unul dintre cele mai benefice sucuri pentru sănătate. Începând cu luna august și până la finele lui octombrie, ne putem bucura de gustul savuros al strugurilor românești.

Consumul regulat de struguri reduce riscul inflamațiilor, îmbunătățește modul în care organele din corp procesează glucoza ori insulina, iar strugurii sâmburilor sunt extrem de bogați în uleiuri benefice și protejează împotriva formării cheagurilor de sânge, potrivit rum.knowwoow.com

Ne puteți urmări și pe Google News