Evenimentul Zilei > Actualitate > Bloc evacuat în Timișoara. Raportul ISU. Au fost detectate substanțe extrem de periculoase
Bloc evacuat în Timișoara. Raportul ISU. Au fost detectate substanțe extrem de periculoase

Bloc evacuat în Timișoara. Raportul ISU. Au fost detectate substanțe extrem de periculoase

S-au detectat substanțe periculoase la blocul din Timișoara unde s-a efectuat dezinsecția, transmit autoritățile Persoanele evacuate au fost cazate în alte locații

S-au detectat substanțe periculoase la blocul din Timișoara unde s-a efectuat dezinsecția.

Echipajul CBRN al ISU Timiş a detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial de la parterului blocului din Timişoara în care s-a efectuat o dezinsecţie, marţi seara, în urma căreia 70 de persoane au fost evacuate.

„În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. În continuare, se lucrează pentru ventilarea spaţiilor, urmând a se efectua alte măsurători. Persoanele evacuate din scara afectată vor fi relocate cu trei microbuze în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria Municipiului Timişoara şi ISU Timiş”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Pe de altă parte, primarul Dominic Fritz a anunţat, de la Bucureşti, că autorităţile locale sunt pregătite să acorde ajutor pentru cazarea familiilor evacuate.

„În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Şagului, am vorbit cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii Prefecturii Timiş şi suntem pregătiţi să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriţei. Eu mă întorc mâine dimineaţa (miercuri-n.r) de la Bucureşti. Viceprimarul Ruben Laţcău şi coordonatorul pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Timişoara sunt la faţa locului. Și ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a anunţat, marți seara, Dominic Fritz.

S-au detectat substanțe periculoase în blocul din Timișoara unde s-a efectuat dezinsecția

Marți seară, 70 de persoane, între care 12 copii, au fost evacuate dintr-un bloc din Timișoara din cauza faptului că în imobil s-a simțit un miros ciudat. În clădire a avut loc o o acțiune de deratizare la subsol, unde funcționează o cofetărie. Oamenii au simțit mirosul puternic și au sunat la 112.

CITIȚI ȘI: Decizie de ultim moment a lui Vlad Voiculescu. Unde a trimis Corpul de Control