Evenimentul ZileiSocialMama și copilul uciși în urma dezinsecției de la Timișoara, înmormântați de mitropolit

Mama și copilul uciși în urma dezinsecției de la Timișoara, înmormântați de mitropolit

Mama și copilul uciși în urma dezinsecției de la Timișoara, înmormântați de mitropolit
Mama și copilul  care au murit în urma dezinsecției din blocul de pe strada Miorița nr. 8, zilele trecute, vor fi înmormântați împreună. Prin grija Mitropolitului Banatului, le-a fost găsit un loc de veci în același cimitir în care este și mormântul surorii femeii.

Încă din prima zi în care nenoroicirea a devenit piblică, ÎPS Ioan a fost alături de familie și și-a asumat ca biserica să se ocupe de toate cele creștinești necesare. Capul familiei, un bărbat rămas văduv și fără copil, este încă internat în spital. El se va externa joi, pentru a participa la înmormântarea familiei lui, programată la ora 13,00 în cimitirul Stuparilor din Timișoara.

Familia Bota a fost prima din bloc care a resimțit efectele otrăvii împrăștiate fără discernământ de Ioan Sorin Buță, patronul firmei de dezinsecție. Copilului i s-a făcut rău încă de sâmbătă.  Darius avea numai trei ani. Prima dată familia a sunat la 112 după ambulanță dimineața la ora 9,23, dar au refuzat internarea. Pe copil îl durea burta și vărsa. La ora 18,21, familia a sunat din nou.  Copilul manifesta inapetență, vărsături, constipație. A fost transportat la Spitalul Louis Țurcanu, internat cu suspiciunea de diabet zaharat debut – cetoacidoză. A decedat în spital la secția de terapie intensivă.

Duminică, efectele otrăvii au apărut la mamă. Femeia a sunat la 112 pentru că îi era rău. A refuzat însă internarea. Luni, mai apelează de trei ori ambulanța, în final adminte că trebuie să meargă la spital, însă e deja prea târziu. La câteva minute după ora 9,07 când a sunat la 112, ajunsă cu salvarea în fața unității de primiri urgențe intră în stop cardio-respirator, iar în scurt timp moare.

Soțul, Ioan Bota, e devastat, în spital, de atunci. Bărbatul are 56 de ani. El și Crina erau căsătoriți de câțiva ani. Femeia trăise aproape toată viața ei pe stradă, după ce, în adolescență a fugit de acasă, ca să nu mai îndurere ororile de acolo. Nu i-a fost ușor. În urmă cu câțiva ani l-a cunoscut pe soțul său, iar viața i-a intrat, în sfârșit, pe un făgaș normal: avea o familie, un copil, făcea liceul la seral și se angajase.

Sursa foto: Facebook / Teodor Bota

 

 

 

 


Accesează: