Evenimentul Zilei > EVZ Special > Submarinele îngrozitoare ale lui Putin au atins apogeul
Submarinele îngrozitoare ale lui Putin au atins apogeul

Submarinele îngrozitoare ale lui Putin au atins apogeul

Industria rusă constructoare de submarine cu propulsie nucleară a ajuns în forma ei maximă post-sovietică. 15 submarine sunt în prezent în diferite etape de pregătire la șantierul naval Severodvinsk.

Julia Kalach, în vârstă de 22 de ani, a devenit angajatul numărul 30.000 când, la începutul acestei luni, a obținut un post de inginer de proiectare la cea mai mare companie de construcții navale din Rusia, Sevmash, pe malurile Mării Albe.

Primind-o pe Julia în echipă, directorul adjunct pentru gestionarea personalului, Vladimir Sirodubov, a spus că „echipa de 30.000 de persoane a fost sarcina care i s-a dat anul acesta”.

Cu aceasta, șantierul naval poate finaliza cu succes „ordinul de apărare al statului”, informează serviciul de presă al Sevmash.

Ordinul este definit în programul de armament de stat pentru perioada 2018-2027, scrie The Barents Observer.

Sevmash este singurul șantier naval din Rusia care construiește submarine cu propulsie nucleară. În perioada sovietică, șantierul, cunoscut atunci sub numele de șantierul naval nr. 402, a construit un total de 128 de submarine nucleare.

Cele mai multe dintre ele, inclusiv cinci dintre cele șase submarine din clasa Typhoon (cele mai mari din lume la acea vreme), sunt acum în afara serviciului și dezafectate.

În anii 1990, forța de muncă de pe șantier lucra la relanti.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE