Evenimentul Zilei > International > Războiul cu China e aproape. Taiwan începe construirea de submarine
Războiul cu China e aproape. Taiwan începe construirea de submarine

Războiul cu China e aproape. Taiwan începe construirea de submarine

Amenințările Beijingului la adresa „insulei rebele” sunt din ce în ce mai directe. Potrivit unui studiu recent, marina taiwaneză are nevoie de submarine „puternice” și „discrete” pentru a putea „amenința” orice navă chineză.

Cu toate acestea, Statele Unite nu au fost, fără îndoială, singurele care au fost implicate în acest proiect.  Și presa locală avansează ipoteza că Taiwanul ar fi beneficiat de ajutor din Coreea de Sud , care a putut profita de transferurile de tehnologie  acordat de grupul german ThyssenKrupp Marine Systems pentru a-și dezvolta propriul know-how.

Industria sud-coreeană, în special Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, precum și Hyundai Heavy Industries sunt acum capabile să stea pe propriile picioare. Oricum ar fi, este dificil de aflat mai multe în acest moment.

Dezvoltarea unui sistem de arme atât de complicat ca o navă de luptă nu poate fi improvizată.  După cum au demonstrate și dificultățile întâmpinate de National Chung-Shan Institute of Science & Technology pentru a pune la punct radare  pentru fregatele de nouă genrație comandate de Taipei. De aici un posibil recurs la compania franceză Thales, care oferă radarul Sea Fire 500.

 

PAGINA ANTERIOARA