Statele Unite ale Americii au atins o etapă optimistă cu privire la viitor în lupta cu pandemia. SUA a vaccinat peste 100 de milioane de oameni împotriva coronavirusului, a anunțat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Aproape 40% din populația adultă din SUA a fost vaccinată

Potrivit datelor statistice și a celor de evidența populației, cifra vaccinărilor din SUA prezintă că aproape 40% din populația adultă s-a vaccinat. Mai este însă până la atingerea imunizării în masă, pentru care este nevoie de vaccinarea unui procent de 70% din populație.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a anunțat, sâmbătă, că aproximativ 146,2 milioane de persoane au primit în SUA cel puţin o doză de vaccin COVID-19. Este vorba despre inclusiv aproximativ 103,4 milioane de persoane care au fost complet vaccinaţi cu monodoza de la Johnson & Johnson sau cu două doze de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Centrele de vaccinare administrează în medie aproximativ 2,55 milioane de doze pe zi, o scădere de aproximativ 25%, faţă de vârful de 3,38 milioane raportat pe 13 aprilie.

Joe Biden a făcut promisiuni legate de avansarea campaniei de vaccinare americane

Preşedintele SUA, Joe Biden, a promis iniţial să fie administate 100 de milioane de doze până la cea de-a 100-a zi de funcție şi ulterior a ridicat acest obiectiv la 200 de milioane de doze.

Statele Unite au îndeplinit acest punct de referinţă pe 22 aprilie, cu o săptămână înainte de termenul limită auto-impus de preşedinte.

Cu toate acestea, lupta pentru depășirea crizei coronavirusului este departe de a fi încheiată în SUA, iar profilul noilor tulpini este tot mai proeminent la nivel internațional. Percepția generală a populației americane este că progresele sunt evidente și că momentele de maximă tensiune și de amenințare au fost depășite. Ar deveni totuși important ca populația SUA să nu se relaxeze total prematur dacă se dorește menținerea unui trend acceptabil a infecțiilor cu COVID-19.