Elicopterele au decolat de-a lungul zilei de la vastul complex al ambasadei din apropierea râului Tigris, potrivit unor surse irakiene și a unei surse diplomatice din zona verde fortificată din Bagdad. Sursa irakiană a declarat că personalul din SUA este transferat la o bază militară de pe aeroportul din Bagdad, confrom Reuters.

Administrația președintelui american Donald Trump aplică presiuni pentru imputarea unoi noi sancțiuni asupra Teheranului și declară că trimite forțe suplimentare în Orientul Mijlociu pentru a contracara ceea ce numește o amenințare sporită din partea Iranului.

Departamentul de Stat al SUA a anunțat că angajații ambasadei SUA din Bagdad și consulatul său din Erbil, capitala regiunii semi-autonome a Kurdistanului, au fost scoși din zonă din cauza preocupărilor legate de siguranță.

De asemenea, miercuri, Germania, care are 160 de soltați în Irak, și Olanda, care are 169 de militari și civili, au suspendat operațiunile militare de formare, invocând tensiuni regionale în creștere.

 

Te-ar putea interesa și: