Studiu: O companie românească din şase este inactivă fiscal

Studiu: O companie românească din şase este inactivă fiscal

În România, aproximativ 17% dintre companii sunt inactive fiscal, potrivit unei analize MemoX, aplicația pentru verificarea simplă, rapidă și în timp real a informațiilor fiscale despre companii, lansată de grupul de firme QuickMobile.

Cele mai multe companii care prezintă riscul inactivității fiscale se regăsesc în București, unde există peste 90.000 de companii în această situație. Business-urile care ajung să deruleze afaceri cu firme inactive fiscal riscă să nu le fie luate în considerare tranzacțiile de către Fisc și chiar să nu beneficieze de dreptul de deducere a TVA-ului.

Analiza MemoX arată că, în prezent, în România sunt înregistrate peste 1,4 milioane de firme, dintre care peste 230.000 sunt inactive fiscal. În plus, în ultimul an, peste 100.000 de firme au înregistrat diverse modificări la Registrul Comerțului.

Mai mult, primele 10 județe din țară, în funcție de cifra de afaceri din 2014, numără peste 180.000 de firme inactive fiscal. Dintre acestea, peste 90.000 sunt doar în București, urmate de Cluj și Constanța, fiecare cu câte 14.000 de firme inactive fiscal, Timiș cu 13.000, respectiv Brașov și Ilfov, fiecare cu 11.000. De asemenea, Mehedinți, unul dintre cele mai sărace județe din România, are în prezent peste 4.000 de firme inactive fiscal.

Ne puteți urmări și pe Google News