''Suntem nemulţumiţi de felul în care au decurs alegerile în Republica Moldova, de numărul insuficient de buletine de vot pe care le-am primit pentru Diaspora şi mii de oameni care au străbătut sute de kilometru până la secţia de votare nu au putut vota. Al doilea motiv de nemulţumire au fost fraudele care s-au făcut; avem şi dovezi de fraude, când au inversat numărul de votanţi, în procesul verbal apare un număr, iar pe site apare alt număr'', a declarat, pentru AGERPRES, Radu Pascaru, fost preşedinte al Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara şi actual membru onorific al organizaţiei.

El a precizat că la Timişoara s-a putut vota şi că a fost chiar un record faţă de anii precedenţi, adunând în acest an 1.064 de votanţi, iar buletinele de vot au fost suficiente.

Tinerii au pornit în jurul orei 19,00 din Complexul Studenţesc spre Piaţa Operei, unde au protestat circa 15 minute, după care au pornit spre Consulatul Onorific al Republicii Moldova, unde au stat de vorbă cu consulul onorific Silviu Sofronie.

''I-am spus domnului consul onorific care este nemulţumirea noastră şi ne-a întrebat dacă avem să-i înmânăm vreun document. Noi vom face o petiţie pe care o vom semna cu toţii şi i-o vom trimite domniei sale ca să o înmâneze Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti'', a menţionat Radu Pascaru.

Studenţii au scandat printre altele ''Vrem dreptate, vrem alegeri repetate!'' şi ''Alegeri fraudate''.

Protestul s-a încheiat după ora 20,00, fără incidente.