Evenimentul Zilei > International > Strigător la cer! Regatul Unit cere ca formularea „FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ” să se INTERZICĂ pentru a nu supăra TRANSGENDERII
Strigător la cer! Regatul Unit cere ca formularea „FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ” să se INTERZICĂ pentru a nu supăra TRANSGENDERII

Strigător la cer! Regatul Unit cere ca formularea „FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ” să se INTERZICĂ pentru a nu supăra TRANSGENDERII

Mesajul „Nu mai folosiţi expresia femei însărcinate”, vine din partea Regatului Unit care face lobby la ONU pentru a schimba tratatul privind drepturile omului, incluzând şi părinții transgender (pentru cazurile în care bebelușii sunt născuți de bărbații transgender care au păstrat uterul și ovarele funcționale), anunță dailymail.co.uk.

Marea Britanie face lobby în fața Organizației Națiunilor Unite pentru a începe să utilizeze termenul "persoane însărcinate" pe motiv că limitarea descrierii la femei exclude persoanele transgender.

Propunerea ar schimba un tratat al ONU pentru drepturile omului care să includă protecția pentru acele sarcini transgender – în cazul în care bebelușii sunt născuți de bărbații transgender care au păstrat uterul și ovarele funcționale.

Există doar două cazuri cunoscute de sarcină transgender din Marea Britanie.
Declarația din partea Ministerului Afacerilor Externe, Marea Britanie arată că termenul "femeie însărcinată" poate "exclude persoanele transgender care au dat naștere". Alternativa sugerată este "persoanele însărcinate".

Feministele au reacționat furios la propunerea Guvernului, despre care au spus că a fost ultimul exemplu de "a face femeile inexistente" şi incluse în numele egalității transsexuale.

Sarah Ditum, scriitor feminist, a declarat pentru The Sunday Times: „Aceasta nu este o includere. Acest lucru face ca femeile să nu mai fie luate în calcul, să nu mai fie reprezentate. A avea un corp de femeie și a ști ce înseamnă acest lucru pentru reproducere nu te face „exclusivist".

"Forțându-ne să ștergem cu exactitate orice referire la sexul nostru, în durerea de a fi numită bigot, este o insultă", mai spune Sarah.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News