Evenimentul Zilei > Actualitate > Guvernul vrea schimbări majore pentru strategia de vaccinare. Sunt incluse noi categorii
Guvernul vrea schimbări majore pentru strategia de vaccinare. Sunt incluse noi categorii

Guvernul vrea schimbări majore pentru strategia de vaccinare. Sunt incluse noi categorii

Modificarea HG privind aprobarea pentru Strategia de vaccinare anti-COVID reprezintă prioritatea numărul unu în ședința de Guvern ce va avea loc miercuri.

Miercuri, Guvernul urmează să adopte în ședință un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 1031/2020 care vizează Strategia de vaccinare împotrivaCOVID-19 în România.

Prin noul proiect de hotărâre se propune, printre altele, extinderea grupelor populaţionale pentru vaccinarea împotriva COVID-19 prin includerea unor noi categorii prioritare care fac parte din infrastructura critică sau din personalul care efectuează misiuni în afara teritoriului naţional.

În şedinţa de Guvern urmează să fie adoptat şi un memorandum cu tema „Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”.

Astfel se propune aprobarea mai multor elemente care ţin de actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe care România îl va înainta către Comisia Europeană, respectiv: desemnarea de către ministerele de linie a coordonatorilor la nivel politic şi la nivel tehnic, în vederea menţinerii dialogului permanent cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; asumarea de către ministerele de linie a reformelor şi investiţiilor aferente domeniilor PNRR; finalizarea PNRR la nivel naţional până la sfârşitul lunii februarie 2021 şi transmiterea lui la CE; menţinerea unui permanent dialog informal cu serviciile de specialitate ale Comisiei Europene.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, iniţiatorul memorandumului, a fost mandatat anterior, prin OUG 155/2020, coordonator şi responsabil cu procesul de elaborare şi negociere a PNRR cu Comisia Europeană.

Pe agenda şedinţei mai figurează şi un proiect de hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Extindere şi modernizare Baza Sportivă nr. 1” de la Universitatea Politehnică din Timişoara.

Strategia de vaccinare: Câți români au fost vaccinați

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 informează că, potrivit datelor puse la dispoziție de către Institutul Național de Sănătate Publică, în România au fost vaccinate până acum 267.424 de persoane.

Astfel, situația din ziua de marți, ora 17.00, este următoarea:

1.Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 34.807, la un număr de 34.807 persoane din care:

– 34.136 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 671 persoane vaccinate cu 2 doze.

  1. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 270.046, la un număr de 267.424 persoane din care:

– 264.802 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 2.622 persoane vaccinate cu 2 doze.

  1. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 62 reacții comune și minore, din care: – 15 reacții de tip local; – 47 reacții generale.
  2. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 871 reacții comune și minore, din care: – 317 reacții de tip local cu durere la locul injectării; – 554 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

O reacție este în curs de investigare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.