Evenimentul Zilei > Actualitate > 243 zile în spital din cauza Covid-19 şi totuşi a supravieţuit. Ce l-a salvat
243 zile în spital din cauza Covid-19 şi totuşi a supravieţuit. Ce l-a salvat

243 zile în spital din cauza Covid-19 şi totuşi a supravieţuit. Ce l-a salvat

A stat 243 zile în spital din cauza Covid-19 şi totuşi a supravieţuit! Aceasta este povestea lui Nicholas Synnott, pilot la British Airways.

243 zile în spital din cauza Covid-19 şi totuşi a supravieţuit – Nicholas Synnott are 59 de ani şi a contractat boala infecţioasă în luna martie. De la internare şi până la externare au trecut 243 zile. Atât a stat acest pilot în spital din cauza Covid-19.

Este un record de zile de spitalizare pentru un pacient care a avut ghinionul să fie infectat cu Covid-19. Cum a fost posibil ca pilotul britanic să stea atât atât timp internat?

243 zile în spital din cauza Covid-19

Mărturia medicului care l-a tratat pe Synnott a dezvăluit ce a făcut diferenţa în lupta dintre viaţă şi moarte. Totul s-a întâmplat într-un spital din Texas, din care pilotul a ieşit de Crăciun.

Atunci s-a întors Synnott  acasă, în Betchworth, Surrey. Greul a fost depăşit, dar emoţiile nu au trecut încă. Şi acum continuă perioada de recuperare.

Mai trebuie spus că în miracolul supravieţuirii pacientului cu 243 de zile de spitalizare a mai fost un element-cheie. Soţia lui, Nicola. În vârstă de 54 de ani, ea și-a petrecut tot timpul interval de timp în spital, alături de el.

Sprijinul moral a contat enorm de-a lungul procesului complicat de recuperare. Pentru că trebuie spus că a fost un calvar.

243 zile în spital din cauza Covid-19. „Multe încercări.”

Într-un interviu, Nicholas Synnott a oferit câteva detalii despre teribila experienţă din spitalul UT Health and Memorial Hermann. „Am trecut printr-o frază întunecată în care, din punct de vedere psihologic, au fost foarte mule încercări”, a spus pilotul.

A trecut prin toate. A avut insuficiență respiratorie, a fost ventilat şi apoi a fost conectat la aparatele care i-au ajutat inima și plămânii. După toate acestea a urmat perioada de recuperare.

Cardiologul care l-a tratat pe Synnott a spus: „Fiecare organ din corpul său a fost afectat de Covid-19. A făcut față tuturor încercărilor și a supraviețuit doar pentru că starea lui de sănătate era anterior foarte bună.

Vondiție absolut necesară pentru un pilot”, a declarat Dr. Biswajit Kar. Din păcate, nu la fel de norocos a fost un alt pilot din Rusia

A fugit din spital şi l-au găsit fără suflare

La 20 octombrie 2020, presa internaţională prelua cazul unui pilot care a fost găsit mort după ce a fugit dintr-un spital din Rusia.

Conform unor surse, el contractase Covid-19 şi începuse să delireze din cauza tratamentului. În cele din urmă, pilotul a fost găsit mort, cu gâtul tăiat, conform Daily Star.

Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, el s-a rănit în timp ce încerca să se cațere pe un gard. La scurt timp, corpul său ar fi fost găsit la o distanță de câțiva kilometri de spital.

Înainte de evadare, el ar fi transmis rudelor că „se simțea rău” și că „era frig în spital”. Autoritățile ruse au demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.

sursa: thetimes.co.uk

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.