Love păstra cenușa lui Cobain și o suviță din părul acestuia într-o geantă roz, în formă de ursuleț. Pe 31 mai 2008, ea a fost șocată să descopere că a fost jefuită, hoții furându-i geanta și mai multe haine și bijuterii în valoare de mai multe mii de euro.

"Nu pot să cred că cineva mi l-a luat pe Kurt. Este dezgustator, simt că-mi vine să-mi iau zilele. Dacă nu voi recupera cenușa, nu știu ce sunt în stare să fac", declara Courtney pentru tabloidul News of the World.

La data de 8 aprilie 1994, Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, a fost descoperit împușcat în cap, ăn casa sa din Lake Washington. Poliția a stabilit că a fost vorba despre o sinucidere. Cobain a fost incinerat, o parte din cenușă sa fiind împrăștiată într-un templu budhist din New York, o altă parte în raul Wishkah și o parte a rămas în posesia lui Courtney Love.

"Era tot ce îmi mai rămăsese de la soțul meu. Purtam cenușa peste tot cu mine, ca să simt că el e înca aici. Acum simt că l-am pierdut din nou", a declarat Love.

Artista germană Natascha Stellmach declara, câteva luni mai târziu, că este în posesia cenușii lui Kurt Cobain, și că o va fuma într-un joint, la deschiderea unei expoziții de artă.
Nemțoaica, fana declarata a trupei Nirvana, nu a vrut să recunoască că a
furat cenușa, spunând doar că a intrat în posesia urnei.