. Potrivit sursei citate, casa în care a locuit fostul suveran a aparţinut colonelului Petrică Petrescu, fiind preluată de un moştenitor al acestuia, ce a renovat-o şi transformat-o în pensiune, menționează Agerpres. 

"Având în vedere că Regele Mihai I, în 1944, a locuit în satul Dobriţa aproximativ două săptămâni, satul Dobriţa la momentul respectiv devenind capitala României, am considerat necesar şi din punct de vedere al respectului pe care i-l purtăm să denumim strada pe care dumnealui a locuit în acel imobil, să o denumim Regele Mihai I, lucru care se va şi concretiza în şedinţa de consiliu local din luna decembrie din acest an. Casa în care a locuit regele este într-o stare perfectă de funcţionare şi estetică, este o casă care aparţine unui moştenitor al colonelului Petrescu, care la vremea respectivă era colonel în Armata Română şi era apropiat al Regelui Mihai. Casa este pensiune în acest moment", a precizat Adi Câmpeanu. 

Ultima vizită a Regelui Mihai I în judeţul Gorj a avut loc în noiembrie 2017, când alături de soţia sa Ana şi de fiica sa Margareta, Majestatea Sa a fost la Mănăstirea Tismana, unde şi-a sărbătorit ziua numelui. 

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit marţi la vârsta de 96 de ani la reşedinţa din Elveţia, a anunţat Casa Regală.