Evenimentul Zilei > Actualitate > Stop „Steaua”! Gafa de proporții a șefei CNA
Stop „Steaua”! Gafa de proporții a șefei CNA

Stop „Steaua”! Gafa de proporții a șefei CNA

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au aflat ieri despre notificările care i-au pus pe jar comentatorii sportivi. Laura Georgescu a folosit antetul instituției.

Steaua s-a calificat, joi seară, în finala Cupei Ligii, după înfrângerea suferită, în deplasare, la Astra Giurgiu, scor 0-2.

„Militarii” au jucat extrem de prost, dar au fost salvați de victoria din tur, scor 3-0. În ultimul act al competiției, elevii lui Costel Gâlcă vor înfrunta formația Pandurii Târgu Jiu, calificată la finalul „dublei” cu Dinamo (scor 2-1 și 3-1).

Pe parcursul jocului de la Giurgiu, comentatorii posturilor Digi Sport 1 și Look TV au evitat să mai folosească denumirea „Steaua” și au vorbit despre noua echipă, FC Steaua SA.

Notificări aberante

Înaintea jocului, reprezentanții celor două televiziuni au primit din partea Consiliului Național al Audiovizualului o notificare prin care li se atrăgea atenția că, în urma hotărârii emise de ICCJ care a decis că Becali a pierdut marca Steaua, să nu folosească numele „Steaua București”, când se face referire la echipa de fotbal patronată de acesta. „Nu am știut nimic despre o astfel de decizie. Am aflat din presă”, a explicat Valentin Jucan, membru CNA. „Niciunul dintre colegii mei nu a fost înștiințat despre această notificare. În ședințe nu s-a dezbătut un astfel de subiect. Am aflat ulterior că Laura Georgescu, președintele CNA, a purtat o corespondență cu niște petiționari care reclamau că se folosește acest nume după ce s-a luat decizia ICCJ. În urma acestor discuții au fost trimise notificările cu antetul și semnătura instituției”, a explicat Jucan.

El a mai spus și că nu crede că CNA ar trebui să facă politica editorială a televiziunilor. Ieri, instituția a dat un comunicat prin care membrii Consiliului dezmint categoric că s-ar fi emis vreo decizie, recomandare sau instrucțiune din partea Consiliului cu privire la acest subiect.