Mai exact, este interzisă folosirea sau comercializarea cremelor de bronzat care conțîn ingrediente precum oxibenzona.

„Trebuie să trăim respectând mediul, pentru că mediul este cuibul vieții”, a declarat președintele statului, Tommy Remengesau, citat de BBC.

Statul insular se recomandă, de altfel, că fiind un „adevărat paradis” pentru cei cărora le plac scufundările. O laguna din Insulele Rock este înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Țară are o populație de numai 20.000 de locuitori, răspândiți pe sute de insulițe.

Palau și-a anunțat încă din 2018 intenția de a interzice cremele de bronzat. A alcătuit o lista cu 10 ingrediente chimice, între care oxibenzona și octinoxatul, două substanțe folosite pe scară largă în industria cosmeticelor și care absorb radiația ultravioletă. Un produs care conține oricare dintre aceste ingrediente nu mai poate fi folosit de-acum încolo în Palau, scrie wall-street.ro.

Chimicalele interzise sunt cunoscute ca factori de poluare a mediului, fiind incredibil de toxice pentru speciile marine tinere, potrivit Fundatiei Internationale pentru Recifurile de Corali. Reziduuri de astfel de chimicale au fost gasite in tesuturile vietatilor marine din Palau.

Si statul american Hawaii a anuntat o interdictie similara, dar va intra in vigoare in 2021. La fel, Insulele Virgine si Insula Bonair din Caraibe, apartinand Tarilor de Jos, vor interzice cremele de bronzat incepand din martie.

Te-ar putea interesa și: