Mai multe mijloace media din Brazilia au raportat că unul dintre cei mai populari artişti ai țării a cântat la sărbătoarea „Bar Mitzvah” din Israel. Dar ştirea era falsă.

Ştirea suna aşa: „Anitta a fost în Israel weekendul trecut pentru a cânta la un spectacol privat de sărbătoarea Bar Mitzvah (o ceremonie tradițională evreiască pentru copiii de 13 ani) invitată fiind de Moise Safra, nepotul fondatorului Crop Bank. Potrivit informațiilor UOL, Anitta a câștigat 800.000 de dolari pentru acea seară, care a avut loc în Masada (pustiului Iudeei de pe malul vestic al Mării Moarte). La cererea familiei, cântăreața nu a făcut videoclipuri sau fotografii de la prestaţia privată pentru a le urca apoi pe rețelele de socializare. De asemenea, potrivit sursei, cheltuielile au inclus biletele de avion, cazare pentru faimoșii invitați care au venit din Brazilia. În plus, costul total al petrecerii băiatului de 13 ani ar fi ajuns la 3 milioane de dolari”.

Portalul de știri UOL a fost cel care a raportat pentru prima dată miercuri că Anitta a cântat la sărbătoarea dată pentru Moise Safra, un nepot al bancherului și filantropului Joseph Safra. Iar unele dintre cele mai influente portaluri de știri din Brazilia, precum Istoe, Caras și Meia Hora, au reprodus povestea. După câteva ore, UOL a recunoscut greșeala și a eliminat-o, dar majoritatea celorlalte articole rămân online.

Anitta, una dintre cele mai mari vedete pop din Brazilia, cu peste 3,5 miliarde de vizualizări pe YouTube și peste 40 de milioane de urmăritori pe Instagram, nu a făcut niciun comentariu public până acum. În 2017, a fost aleasă de Billboard drept al 15-lea cel mai influent artist din lume pe rețelele de socializare, notează jpost.

Bar Mitzvah înseamnă „fiul poruncii” și Mitzvah înseamnă „fiica poruncii. „Tradiția evreiască spune că atunci când fetele împlinesc 12 ani și băieții 13, aceștia își asumă noi responsabilități în comunitate.

Citește și: