Evenimentul ZileiPoliticaVin stimulentele de risc pentru bugetari. Ce a anunțat Turcan

Vin stimulentele de risc pentru bugetari. Ce a anunțat Turcan

Vin stimulentele de risc pentru bugetari. Ce a anunțat Turcan
O categorie de bugetari urmează să primească stimulente de risc pentru perioada în care au fost obligați să se izoleze la locul de muncă, în timpul stării de urgență.

O categorie de bugetari va primi stimulente de risc. Măsura este agreată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Lucrătorii din sistemul de asistență socială, izolați la locul de muncă în starea de urgență, vor primi stimulente de risc. Ministrul Raluca Turcan a prezentat, într-o postare pe Facebook, concluziile întâlnirii cu sindicaliștii.

Reprezentanții Ministerului Muncii și Protecției Socială au susținut acordarea acestor compensații financiare la întâlnirea cu sindicaliștii din CNSLR Frăția.

„În ceea ce priveşte acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare implicat în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei, i-am asigurat pe reprezentanţii CNSRL că ministerul susţine acordarea acestuia pentru angajaţii care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă, cu posibilitatea decontării acestei sume din fonduri europene”, a scris Raluca Turcan.

Stimulente de risc pentru o parte din bugetari

Ministrul a spus că la întâlnirea cu sindicaliștii s-a stabilit cine vor fi primii beneficiari ai modificărilor la Legea salarizării personalului din sistemul public. Este vorba despre lucrătorii dezavantajați din punct de vedere al riscurilor profesionale.

„Grupul de lucru constituit în cadrul Ministerului Muncii a început deja să contureze primele propuneri de corectare a legii. În etapa următoare, proiectul va intra în dezbatere cu toate categoriile socio-profesionale vizate. Varianta care va integra observaţiile partenerilor noştri de dialog va fi ulterior trimisă către Parlament şi supusă dezbaterilor. Tocmai în ideea eliminării inechităţilor din sistemul public de salarizare, primii beneficiari ai modificărilor la lege vor fi categoriile profesionale cele mai dezavantajate din punctul de vedere al veniturilor şi riscului muncii prestate”, a scris Raluca Turcan.

Raluca Turcan a arătat că le-a transmis reprezentanților sindicatelor că legislația salarizării și a pensiilor trebuie să creeze predictibilitate. Acest lucru trebuie făcut atât din punctul de vedere al beneficiarilor cât și al statului,

„Am mai stabilit împreună să avem întâlniri periodice pentru a discuta subiectele de interes pentru diferitele categorii de angajaţi, precum şi măsurile şi proiectele iniţiate de Ministerul Muncii”, a încheiat ministrul Muncii.

 


Accesează: