Evenimentul Zilei > Politica > Steriu: UNPR îl invită pe premierul Cioloş la o discuţie pe legea salarizării bugetarilor
Steriu: UNPR îl invită pe premierul Cioloş la o discuţie pe legea salarizării bugetarilor

Steriu: UNPR îl invită pe premierul Cioloş la o discuţie pe legea salarizării bugetarilor

UNPR îl invită pe premierul Dacian Cioloş la o întâlnire cu grupurile parlamentare reunite pentru a dezbate proiectul legii salarizării bugetarilor, a declarat marţi liderul Uniunii, Valeriu Steriu.

"UNPR susţine orice demers care duce la diminuarea inechităţilor în ceea ce priveşte salarizarea. Dorim să-l invităm în mod oficial pe dl prim-ministru Dacian Cioloş la o întâlnire cu grupurile parlamentare reunite pentru a dezbate aceste proiect de lege. Este un aspect foarte important. Chiar am văzut puţin mai devreme faptul că la Ministerul Muncii au fost discuţii care au dus la oprirea actualului demers. Noi avem parteneriate cu mai multe organizaţii sindicale, ne vom consulta cu partenerii din confederaţia sindicală Meridian pentru a vedea şi punctul de vedere din această parte. Şi dorim în mod real să amendăm acest proiect privind salarizarea bugetarilor, în aşa fel încât să arătăm că un partid de stânga poate rezolva aceste inechităţi", a precizat Steriu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte pachetul de legi privind reforma administraţiei, el a arătat că UNPR şi-a arătat "o primă deschidere".

"Dacă va fi vorba de o asumare a acestui pachet de legi, considerăm să îl susţinem, este un proiect modern şi vom avea probabil în perioada următoare mici retuşuri de făcut pe acest proiect", a mai declarat preşedintele UNPR.

Liderii principalelor organizaţii sindicale au anunţat marţi că ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului de ordonanţei privind salarizarea în sectorul bugetar.

Ministrul Muncii este dispus să îşi depună mandatul dacă acest proiect nu va fi retras miercuri de către Guvern, a anunţat marţi consilierul ministrului Muncii, Cosmin Andreica, la finalul discuţiilor cu liderii sindicali.

"Această ordonanţă de urgenţă nu a reuşit să satisfacă nevoile partenerilor sociali şi nevoile existente în momentul de faţă pentru eliminarea disfuncţionalităţilor. Doamna ministru şi-a asumat retragerea acestui proiect. Doamna ministru a precizat că, în situaţia în care nu se va lua act de faptul că dumneai nu susţine această ordonanţă de urgenţă, este dispusă să îşi depună mandatul. Până la urmă, noi asigurăm partea tehnică a acestei legi, iar în cazul în care se încearcă variante care nu au cum să satisfacă obiectivele propuse, nu avem cum să le susţinem şi să fim de acord cu ele", a spus Andreica.