Evenimentul Zilei > Actualitate > Stephen Hawking NU EXISTĂ? Teoreticienii conspirației susțin că profesorul REAL este MORT! Care sunt cele șase indicii ale acestora
Stephen Hawking NU EXISTĂ? Teoreticienii conspirației susțin că profesorul REAL este MORT! Care sunt cele șase indicii ale acestora

Stephen Hawking NU EXISTĂ? Teoreticienii conspirației susțin că profesorul REAL este MORT! Care sunt cele șase indicii ale acestora

Profesorul Stephen Hawking, în vârstă de 76 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință din lume, care și-a spus povestea vieții în cărți, documentare și drame Oscar.

Cu toate că fizicianul și-a sărbătorit, recent, cea de-a 76-a aniversare, teoreticienii conspirației sunt de părere că adevăratul profesor Hawking este mort și a fost înlocuit de o marionetă ce imită perfect trăsăturile umane ale acestuia. Mai mult, aceștia au șase argumente ce pot demonstra teoria pe care se bazează. 

Există anumite păreri ale oamenilor pe internet în care aceștia susțin că adevăratul profesor Hawking a murit acum zeci de ani și că, în anii care au urmat, elita politică și științifică a instalat o păpușă-robot cu aspect asemănător pentru a acționa în locul său.
Cele șase argumente ce susțin faptul că profesorul este înlocuit de o „marionetă”:

Aspectul acestuia

Pe măsură ce îmbătrânesc, oamenii se schimba din punct de vedere fizic, așa cum susțin iubitorii de conspirații. Astfel, oamenii nu pot arăta, în 2017, mai tineri decât în 1982, mai ales dacă suferă de o boală ca ALS, boală ce deformează și schimbă înfățișări.

Specialiștii au mai vorbit și despre aspectul dinților. Deși gingiile se pot retrage iar dinții se pot uza și pot cădea, se întâmplă foarte rar ca dinții să-și schimbe forma și structura, așa cum este cazul „înlocuitorului” profesorului Hawking. 
Un alt aspect de care se leagă specialiștii este părul profesorului. Aceștia sunt de părere că este vopsit excesiv și că nuanța naturală pare a nu exista. 

De fapt, atunci când scepticii examinează fotografiile bărbatului pe care îl consideră a fi un impostor, comentează asupra faptului că dantura este una total diferită față de cea a profesorului Hawking. 

Starea lui

Nu doar aspectul fizic este problema pe care s-au axat specialiștii atunci când au pus în balanță diferențele dintre profesorul „real” și cel despre care se consideră că este un impostor. Aceștia au mai discutat și despre starea acestuia. Durata de viață pentru o persoană ce suferă de ALS se presupune că este de patru ani, de la diagnosticare. Cu toate acestea, Stephen Hawking a fost diagnosticat în anul 1963, iar medicii i-au dat ca și termen de viață, doi ani. Totuși, se pare că el este încă în viață – în mod miraculos, ar spune unii – după 55 de ani.

Fotografiile de nuntă

Fotografiile făcute în ziua în care s-a căsătorit cu prima sa soție, Jane Wilde căsătoriei sale cu prima soție, Jane Wilde arata destul de normale. În înfățișează pe Hawking, cu fața ovală, cu piciorul problematic, părul închis la culoare și cu dinții strâmbi, în timp ce se ține de mână cu soția sa. 

De asemenea, specialiștii au analizat și fotografiile de la cea de-a doua nuntă a profesorului, cu Elaine Mason, o femeie care a lucrat ca asistentă medicală. În acestea, starea de sănătate a profesorului este mai puțin bună și îmbucurătoare. La fel și aspectul fizic, vizibil afectat de boala cruntă pe care o are. 
Din cauza acestor lucruri, anchetatorii independenți consideră că imaginile vechi ale lui Hawking sunt treptat șterse și înlocuite cu versiuni modificate sau chiar refăcute. 

Computerul de sintetizare a vocii

Computerul său de sintetizare a vocii este o altă chestiune ce-i pune la îndoială adevărata existență. Se spune că acesta „lucrează” prin faptul că Hawking gesticulează, prin mușchii obrazului, iar computerul este capabil să aleagă, în mod corect, cuvintele și să le afișeze pe ecran. Ulterior, acestea sunt transformate în cuvinte vorbite, cu ajutorul sintetizatorului de voce. Specialiștii au mai constatat și faptul că fața profesorului nu se mișcă absolut deloc în momentul în care acesta vorbește, fapt ce alimentează speculațiile potrivit cărora Hawking  a fost înlocuit, cu succes, de o „păpușă” aproape identică. 

De fapt, ceea ce cred specialiștii că se întâmplă atunci când „sosia” profesorului vorbește este stict legat de NASA. Aceștia consideră că vocea care se aude este rezultatul astrofizicilor NASA care introduc informații în computerul ce este atașat de scaunul special al profesorului. 

Vocea robotului de pe acel computer nu are nimic de-a face cu Hawking – este doar informația potrivit căreia NASA dorește să manipuleze un public atent și nevinovat, fanii lui Hawking.

Complexitatea teoriilor sale

Multe dintre teoriile prezentate de Hawking sunt greu de dovedit.
Un exemplu concret poate fi văzut într-un program de televiziune, găzduit de Magnus Magnusson, unde Hawking a apărut alături de scriitorii de artă SF, Arthur C. Clarke și Carl Sagan. Vocea din mașină a vorbit: „Există două tipuri de timp. Există ceea ce se numește timp real. Acesta este un fel de timp măsurat de un ceas, de timpul în care ne simțim trecuți, de timpul în care îmbătrânim … Apoi, există un timp imaginar … un concept matematic bine definit … Timpul imaginar nu are început sau sfârșit. Timpul imaginar este închis în sine, ca suprafața pământului. Suprafața pământului nu are nici început și nici sfârșit … " spunea, vocea profesorului Hawking, la momentul respectiv.

De ce este nevoie de un „profesor-marionetă”?

Dacă ceea ce spun teoreticienii conspirației este adevărat și dacă adevăratul Hawking a fost schimbat, întrebarea este, în mod evident: de ce?

Cea mai comună teorie este că a fost – și încă este – să  primeze ideea de știință și să se „piardă” ideea de Dumnezeu. Ei doresc, de asemenea, să oblige publicul să accepte teoriile existente. 
Substituentul Hawking, după cum susțin ei, este folosit ca o marionetă pentru a insufla teama în rândul populației, promovând ideea că rasa umană are doar 100 de ani, că există străini și că contactul cu ei – care poate fi iminent – ar putea fi catastrofal . Toate aceste lucruri înfricoșătoare plasează publicul într-o stare de vulnerabilitate, fiind ușor de manipulat.

Scepticii au observat că „profesorul-marionetă” este, de asemenea, un mare promotor al inteligenței și științei artificiale, susținând că „filosofia este moartă”, că nu există Dumnezeu și că știința are răspunsurile la tot ceea ce merge împotriva filosofiei sale anterioare poziție și teorii.
Hawking din ultimii zece ani a discutat despre încălzirea globală, este anti-Trump, anti-independență scoțiană și anti-Brexit. El este foarte politic, ceea ce pare a permite ca numele său să fie abordat ăn orice idee cu temă politică, deoarece Hawking este unul dintre cei mai inteligenți oameni de știință ai tuturor timpurilor, iar acest lucru funcționează, de asemenea, ăn manipularea populației. 

În ultimii ani, el și-a spus părerea despre schimbările climatice, a susținut acordul de la Paris și, într-un articol din The Guardian, anul trecut, a fost citat ca fiind în sprijinul impozitului pe carbon. El a înregistrat, de asemenea, un omagiu pentru candidatul democrat Al Gore și a făcut parte dintr-un boicot academic al unei conferințe în Israel. Există mai multe exemple despre modul în care numele lui Hawking a fost atașat la diverse agende politice, pe care solicitanții de adevăr le consideră foarte suspecte.

Unii dintre cei care cred că Stephen Hawking a fost suplinit cred că a murit în 1985, când a luat contact cu pneumonia. 
Înainte de aceasta, profesorul nu a reușit să comunice,iar mai apoi, în mod „miraculos”, acesta  a reușit să vorbească, folosind un sistem computerizat incredibil de avansat. Nu numai că a fost capabil să comunice mai bine ca niciodată, dar a fost abil de a transmite idei care le contrazicau pe cele anterioare.