Iata că, miercuri seara, mărturisirea a venit chiar din gura lui Stelian Ion, de profesie avocat, înscris în Baroul Constanța. El a recunoscut că, aflat într-un parteneriat cu avocata Ioana Focșa, în cabinetul căreia își făcuse stagiatura, a participat la trei procese deschise de primarul Mazăre, în anii 2000. Unul dintre ele a fost împotriva ziaristei Feri Predescu, corespondentă a Evenimentului zilei, dar și a TVR. Pe primarul de Constanța l-a enervat comentariul de la Realitatea TV al lui Feri.

Știu bine procesul, pentru că am fost unul dintre puținii jurnaliști care i-a luat apărarea lui Feri Predescu și am scris despre nedreptatea care i se face, culmea!, de către un coleg de breaslă.

Fostul ziarist Radu Mazare, condamnat și el pentru calomnie la un moment dat, a deschis proces, acuzând-o pe Feri Predescu pentru cele spuse  când televiziunea i-a solicitat să-și exprime telefonic un punct de vedere despre primarul orașului său. La Judecătorie, jurnalista a câștigat, dar avocații lui Mazăre au făcut recurs. Tribunalul Constanța i-a dat câștig de cauză, apoi Curtea de Apel a menținut decizia Tribunalului.  Mare bucurie a fost pe avocații Focșa și Ion, în 2008, că au câștigat procesul primarului, iar onorariul nu-i de colea în asemenea cazuri, când instanța îl pune pe cel reclamat să plătească daune morale de 15.000 de euro.

Da, de suma de 15.000 de euro a executat-o edilul pe ziarista cu venituri modeste care și-a exprimat o opine critică la adresa lui! Lui Stelian Ion, avocat în cauză, i se pare acum un mizilic, un fapt minor, petrecut în viața lui pe când avea douăzeci și ceva de ani. Din intervenția pe care a avut-o marți seara, la B1, a lăsat să se înțeleagă că Feri Predescu nu e supărată pe el, că a înțeles situația și nu i-a reproșat nimic. Ce ar mai putea să-I reproșeze acum jurnalista, după ce s-a luptat singură ca să-și capete dreptatea la CEDO? A obținut-o după alți vreo 8 ani, judecători adevărați arătând greșelile justiției noastre. În schimb, nici Feri, nici mulți alții dintre noi nu putem accepta ca un tip care i-a fost avocat primarului Mazăre, pe când acesta stăpânea litoralul, să-l stigmatizeze acum pe penalul Mazăre și să-l acuze pe președintele Iohannis că  face jocurile PSD-ului fiindcă a acceptat numirea ultimilor doi miniștri, propuși de Viorica Dăncilă. Ipocrizia e condamnabilă, indiferent de persoană sau partid.

Stelian Ion a mai vorbit de un alt dosar în care l-a apărat pe primarul Mazăre. E vorba de Sulfina Barbu, lideră PDL și fost ministru al Muncii, pe care Radu Mazăre a dat-o în judecată pentru calomnie. Împreună cu avocata Focșa, avocatul Ion a câștigat și acest proces. Nu a spus nici câți bani i-au luat Sulfinei Barbu pentru Mazăre, nici ce onorariu a încasat pentru succes.