Evenimentul Zilei > Politica > Stelian Ion, autodetonare în direct. Rămâne Constanța fără candidat USR la Primărie?
Stelian Ion, autodetonare în direct. Rămâne Constanța fără candidat USR la Primărie?

Stelian Ion, autodetonare în direct. Rămâne Constanța fără candidat USR la Primărie?

Acuzat că ar fi obținut ilegal o locuință ANL, Stelian Ion a dat vina pe mama lui, dezvăluind că aceasta a lucrat la ICRAL, adică chiar la instituția care se ocupa cu acordarea acestor locuințe, astăzi RAEDPP Constanța (Regia Autonomă "Exploatarea Domeniului Public și Privat" Constanța).

„Mama mea a lucrat la ICRAL dinainte de 1989 și până a ieșit la pensie. Nu la primărie. Este o regie acum în subordinea consiliului local. Generic vorbind e același lucru. (…) Mama fusese și a insistat să depun această cerere: „Depune, depune, că uite, se depun și poate ai și tu la un moment dat noroc!””

Nu doar că s-a folosit de poziția mamei, dar a declarat în fals următoarele – că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar; a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut și tot în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81).

În cadrul aceleiași reacții, deputatul a mers până la capăt cu autodetonarea – a recunoscut și ce scrie presa de ceva timp, și anume relațiile sale mai vechi cu Radu Mazăre, pe care candidatul la primărie a încercat să le tot minimizeze pe FaceBook de la începutul precampaniei încoace. A explicat așadar cum și-a început cariera de avocat lucrând pentru Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, condamnat pentru fapte de corupție: „În 2006, la debutul în profesie, imediat ieșisem din perioada de stagiatură, maestra mea a fost angajată de Radu Mazăre și am intrat împreună cu domnia sa în 3 dosare civile, nu penale, cu un onorariu modest.” Întrebat dacă în dosarele respective Stelian Ion a apărat „interesele primăriei sau interesele primarului”,  acesta a recunoscut că a apărat interesele personale ale lui Radu Mazăre.

Deputatul, în încercarea de a se disculpa, a dat vina, ca în politică, pe rivalii care recurg la atacuri murdare pentru a-l denigra: „Suntem în precampanie și atacurile astea … Atacurile acestea vin într-un șir de atacuri, care-au fost înlănțuite la adresa mea pentru că în Constanța mafiile sunt atât de puternice (…). Nu vor să ajung la primărie ca nu cumva să descopăr ce e acolo.”

Doar că înainte să descopere el ce mai e prin Primărie, a descoperit presa că hoțul strigă hoțiii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.