„Mama mea a lucrat la ICRAL dinainte de 1989 și până a ieșit la pensie. Nu la primărie. Este o regie acum în subordinea consiliului local. Generic vorbind e același lucru. (…) Mama fusese și a insistat să depun această cerere: „Depune, depune, că uite, se depun și poate ai și tu la un moment dat noroc!””

Nu doar că s-a folosit de poziția mamei, dar a declarat în fals următoarele – că are un handicap grav care necesită însoțitor, deși era contrazis chiar de actele medicale pe care el însuși le-a depus la dosar; a declarat numai parțial venituri și nici măcar cele declarate nu se încadrau la punctajul obținut și tot în fals că lucra la o instituție publică, deși era avocat. În total, Stelian Ion și-a crescut fraudulos punctajul cu cel puțin 27 de puncte (din rezultatul final de 81).

În cadrul aceleiași reacții, deputatul a mers până la capăt cu autodetonarea – a recunoscut și ce scrie presa de ceva timp, și anume relațiile sale mai vechi cu Radu Mazăre, pe care candidatul la primărie a încercat să le tot minimizeze pe FaceBook de la începutul precampaniei încoace. A explicat așadar cum și-a început cariera de avocat lucrând pentru Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, condamnat pentru fapte de corupție: „În 2006, la debutul în profesie, imediat ieșisem din perioada de stagiatură, maestra mea a fost angajată de Radu Mazăre și am intrat împreună cu domnia sa în 3 dosare civile, nu penale, cu un onorariu modest.” Întrebat dacă în dosarele respective Stelian Ion a apărat „interesele primăriei sau interesele primarului”,  acesta a recunoscut că a apărat interesele personale ale lui Radu Mazăre.

Deputatul, în încercarea de a se disculpa, a dat vina, ca în politică, pe rivalii care recurg la atacuri murdare pentru a-l denigra: „Suntem în precampanie și atacurile astea … Atacurile acestea vin într-un șir de atacuri, care-au fost înlănțuite la adresa mea pentru că în Constanța mafiile sunt atât de puternice (…). Nu vor să ajung la primărie ca nu cumva să descopăr ce e acolo.”

Doar că înainte să descopere el ce mai e prin Primărie, a descoperit presa că hoțul strigă hoțiii.