Stele pe asfalt pentru stelele scenei. Dem Rădulescu, Ștefan Bănică, George Constantin și Dinu Manolache, omagiați de fiii și fiicele lor

Stele pe asfalt pentru stelele scenei. Dem Rădulescu, Ștefan Bănică, George Constantin și Dinu Manolache, omagiați de fiii și fiicele lor

Regretații artiști au fost elogiați, duminică, în Pața Timpului din Capitală. Fiecare a primit, post-mortem, câte o stea, iar copiii lor, actori și ei, dar și foștii parteneri de scenă, au depănat amintiri neștiute de publicul larg

Lume multă, actori şi prieteni, emoţii şi o avalanşă de amintiri frumoase, ieri, în Piața Timpului din Capitală. Patru mari nume ale teatrului românesc - Dem Rădulescu, Ștefan Bănică, George Constantin și Dinu Manolache - au fost omagiate postum, de Ziua Mondială a Teatrului, și au primit, fiecare, câte o stea, pe Aleea Celebrităților.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO: Dovada că așchia nu sare departe de trunchi: Mihai Constantin, Irina Rădulescu, Ilinca Manolache, Ștefan Bănică și Florin Piersic jr. sunt prieteni la fel de buni cum au fost și tații lor FOTOGRAFII: FACEBOOK

Cine ar fi bănuit că prietenia solidă dintre Horaţiu Mălăele şi George Contantin a început cu o ceartă. Sau că în spatele unui atât de comentat „cuplu”, Stela Popescu şi Ştefan Bănică, se ascundea, de fapt, o prietenie frăţească. Ei, bine, astfel de detalii au povestit prietenii și copiii artiștilor.

FOTO: Ștefan Bănică, tatăl și fiul

„Bibanul avea un umor natural”

„Dem Rădulescu pentru întreaga națiune a fost Bibanul. Un nume avut încă din liceu. Liviu Ciulei i-a spus - un actor de geniu. Avea o vervă, o distincție, avea un umor natural prin care a bucurat o țară întreagă”, a povestit academicianul Răzvan Theodorescu, cel care a omagiat personalitatea marelui actor. Prezentă la eveniment, fiica lui Dem Rădulescu, Irina, actriţă şi ea la Teatrul Mic, a spus că tatăl ei este o stea pe cer încă din anul 2000. „Mă bucur că acum are și proiecția ei pe pământ”, a adăugat Irina.

FOTO: Dem și Irina Rădulescu

„Câinele grădinarului” și Stela Popescu

Ştefan Bănică (juniorul, evident) şi Mihai Constantin au venit la eveniment cu băieții lor, Radu Ștefan și, respectiv, Matei, pentru a arăta că tradiţia merge mai departe. Despre seniorul Ștefan Bănică a vorbit Stela Popescu. „Toți ați crezut că partenerii mei mi-au fost și soți, nu este adevărat. Ștefan mi-a fost ca un frate. Eu îl numeam „Câinele grădinarului”. Nu ştiţi povestea? Câinele grădinarului nu lasă pe nimeni să se atingă de nimic, dar nici el nu o face. Aţi înţeles, da? ”, a spus marea artistă. „Poate n-ar fi rău, din când în când să ne gândim să-i prețuim în timpul vieții. Asta ar fi extraordinar. Pentru mine, tatăl meu chiar dacă primeşte o stea, era demult o stea şi o influenţă asupra profesiei mele”, a spus Ștefan Bănică – fiul.

FOTO: Dinu și Ilinca Manolache

Elogiu pentru „Îngerul în blugi”

Despre actorul Dinu Manolache şi-a amintit colega sa, Virginia Mirea. „Imaginea colegului meu Dinu este aceea a unui înger îmbrăcat cu blugi și cu un cojoc lung, alb. L-am iubit, l-am admirat, l-am aplaudat, am avut și de ce”, l-a descris Virginia Mirea. Romantic etern, Manolache a scris şi poezii, iar una dintre acestea, „Floare de micşunea”, a fost citită, la eveniment, de fiica lui, actriţa Ilinca.

FOTO;George și Mihai Constantin

Cu tata, lângă steaua bunicului

„Sunt tare fericit că asistă la această ceremonie și băiatul meu, ca să știe și el despre ce este vorba”, a spus Mihai Constantin, care și-a chemat fiul, Matei (foto), să dezvelească împreună steaua bunicului. „George Constantin (...) după părerea mea nu a fost un actor mare, a fost cel mai mare – bun, și rău, și înșelat, și sperjur, și ipocrit, violent și candid, și chiar fățarnic, și demonic, și sfânt. De fiecare dată altfel, la fiecare spectacol altul, mereu constant în genialitatea lui”, a spus Horațiu Mălăele, bun prieten cu regretatul actor.