Lume multă, actori şi prieteni, emoţii şi o avalanşă de amintiri frumoase, ieri, în Piața Timpului din Capitală. Patru mari nume ale teatrului românesc – Dem Rădulescu, Ștefan Bănică, George Constantin și Dinu Manolache – au fost omagiate postum, de Ziua Mondială a Teatrului, și au primit, fiecare, câte o stea, pe Aleea Celebrităților.


FOTO: Dovada că așchia nu sare departe de trunchi: Mihai Constantin, Irina Rădulescu, Ilinca Manolache, Ștefan Bănică și Florin Piersic jr. sunt prieteni la fel de buni cum au fost și tații lor FOTOGRAFII: FACEBOOKCine ar fi bănuit că prietenia solidă dintre Horaţiu Mălăele şi George Contantin a început cu o ceartă. Sau că în spatele unui atât de comentat „cuplu”, Stela Popescu şi Ştefan Bănică, se ascundea, de fapt, o prietenie frăţească. Ei, bine, astfel de detalii au povestit prietenii și copiii artiștilor.


FOTO: Ștefan Bănică, tatăl și fiul„Bibanul avea un umor natural”

„Dem Rădulescu pentru întreaga națiune a fost Bibanul. Un nume avut încă din liceu. Liviu Ciulei i-a spus – un actor de geniu. Avea o vervă, o distincție, avea un umor natural prin care a bucurat o țară întreagă”, a povestit academicianul Răzvan Theodorescu, cel care a omagiat personalitatea marelui actor. Prezentă la eveniment, fiica lui Dem Rădulescu, Irina, actriţă şi ea la Teatrul Mic, a spus că tatăl ei este o stea pe cer încă din anul 2000. „Mă bucur că acum are și proiecția ei pe pământ”, a adăugat Irina.


FOTO: Dem și Irina Rădulescu„Câinele grădinarului” și Stela Popescu

Ştefan Bănică (juniorul, evident) şi Mihai Constantin au venit la eveniment cu băieții lor, Radu Ștefan și, respectiv, Matei, pentru a arăta că tradiţia merge mai departe. Despre seniorul Ștefan Bănică a vorbit Stela Popescu. „Toți ați crezut că partenerii mei mi-au fost și soți, nu este adevărat. Ștefan mi-a fost ca un frate. Eu îl numeam „Câinele grădinarului”. Nu ştiţi povestea? Câinele grădinarului nu lasă pe nimeni să se atingă de nimic, dar nici el nu o face. Aţi înţeles, da? ”, a spus marea artistă. „Poate n-ar fi rău, din când în când să ne gândim să-i prețuim în timpul vieții. Asta ar fi extraordinar. Pentru mine, tatăl meu chiar dacă primeşte o stea, era demult o stea şi o influenţă asupra profesiei mele”, a spus Ștefan Bănică – fiul.


FOTO: Dinu și Ilinca ManolacheElogiu pentru „Îngerul în blugi”

Despre actorul Dinu Manolache şi-a amintit colega sa, Virginia Mirea. „Imaginea colegului meu Dinu este aceea a unui înger îmbrăcat cu blugi și cu un cojoc lung, alb. L-am iubit, l-am admirat, l-am aplaudat, am avut și de ce”, l-a descris Virginia Mirea. Romantic etern, Manolache a scris şi poezii, iar una dintre acestea, „Floare de micşunea”, a fost citită, la eveniment, de fiica lui, actriţa Ilinca.


FOTO;George și Mihai ConstantinCu tata, lângă steaua bunicului

„Sunt tare fericit că asistă la această ceremonie și băiatul meu, ca să știe și el despre ce este vorba”, a spus Mihai Constantin, care și-a chemat fiul, Matei (foto), să dezvelească împreună steaua bunicului. „George Constantin (…) după părerea mea nu a fost un actor mare, a fost cel mai mare – bun, și rău, și înșelat, și sperjur, și ipocrit, violent și candid, și chiar fățarnic, și demonic, și sfânt. De fiecare dată altfel, la fiecare spectacol altul, mereu constant în genialitatea lui”, a spus Horațiu Mălăele, bun prieten cu regretatul actor.