Independența Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, susțin ei, nu este de bun augur și cel mai bine ar fi ca toți procurorii din Secție să fie subordonați Procurorului General, care să poată infirma orice soluție a lor. Nu se explică totuși care ar fi fost rolul Secției, cu tot mecanismul său: numire procurori prin concurs de CSM, numire conducere de către reprezentanți ai CSM, etc, dacă tot un procuror numit politic ar decide soluția în privința magistraților. Nu există nici măcar o brumă de logică în susținerile că dacă un șef al procurorilor numit politic, fără examen și fără criterii obiective de selecție ar beneficia de independență sporită numai așa magistrații ar fi independenți, dacă Secția nu ar avea nicio putere decizională, ci toată decizia ar sta la cel numit politic.

Și mai înțelegem de la presa de propagandă că, paradoxal, cei care sunt cu orientări „politice” și impulsionați de imbolduri ”politice” în organismele judiciare sunt judecătorii, căci procurorii, aflați sub control ierarhic exercitat de un Procuror General numit politic, sunt foarte „independenți” și asigură pe deplin caracterul de stat de drept al României. Nu prezintă nicio relevanță că judecătorii din Consiliu sunt aleși de toți judecătorii din țară, care nu sunt subordonați nimănui, că aceștia se străduiesc să recapete bruma de încredere în justiție pe care au spulberat-o minunații de procurori, să restabilească legalitatea în justiție și să redea cetățenilor acestei țări drepturile ce le-au fost sustrase de procurori doritori de medalii și laude internaționale. Nu există vreo rațiune pentru care discursul populist să creeze acest tip de segregare extremă și cum pot crede că există făpturi care să creadă acest tip de bazaconii.

E greu de digerat, dar perfect explicabilă o asemenea tentativă, în țara în care ambasadori din întreaga lume au putut crede în spoiala care învăluia instrumentarea dosarelor de corupție de acea grupare de amatori, dispuși să comită fapte penale doar pentru preamărire. Și pentru aceste aplauze și medalii vieți și destine au fost distruse fără scrupule de urmașii unor foști torționari ai sistemului comunist. Este deja clar că poporul a înțeles că a fost mințit, că toată acea realitate era verde, ca în Țara lui Oz, doar pentru că purtau ochelari cu acest tip de calități. Acești procurorași frustrați și lipsiți de verticalitate, caracter și profesionalism, din fericire puțini la număr, neau vândut țara și demnitatea națională pe medalii de tinichea și ne-au lăsat cu plăcuțele suedeze date de toți cei din afară.

Cei care ne consideră niște cetățeni de mâna a șaptea, cu lideri de trei lei, care nu merită nicio atenție și nici nu sunt demni să șadă cu ei la masă. Și când, în sfârșit, apar dintre voi unii care ar putea să vă redea reala menire în sânul societății, nu faceți altceva decât să ne confirmați că noi, cei care am luptat pentru adevăr, am avut dreptate: sunteți jalnici! Și, nu-i așa că vă uitați cu alți ochi la directiva NKVD pentru țările din Europa de Est, ce spunea că: „Trebuie organizat ca numai acei conducători să fie avansați care execută impecabil problemele cu care au fost însărcinați și care nu le analizează depășind cadrul activității lor”?