Evenimentul Zilei > Actualitate > Steaua, cea mai jenantă calificare
Steaua, cea mai jenantă calificare

Steaua, cea mai jenantă calificare

Campioana României a eliminat-o pe Trencin, după un meci de coșmar, pierdut cu 2-3. Săptămâna viitoare, „militarii” dau peste Partizan Belgrad

Steaua a fost făcută una cu pământul, miercuri seară, pe „Arena Națională”, de Trencin. După victoria din tur, scor 2-0, campioana României era deja cu gândul la Partizan Belgrad, adversara din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Au luat gol în superioritate numerică

Însă, slovacii i-au trezit la realitate pe steliști, după 21 de minute, datorită golurilor lui Wesley (13) și Bero (21). În partea a doua, gazdele au revenit grație reușitelor lui Muniru (57) și Tade (60 – penalty), dar cei de la Trencin au ținut cu dinții de calificare. Mai întâi, ei l-au pierdut pe Rundici, eliminat în minutul 74, apoi au înscris prin Wesley (84).

I-a fost frică de coșmarul Middlesbrough

A urmat un final în care steliștii au făcut un atac de panică și au scăpat ca prin urechile acului de un gol ce i-ar fi scos definitiv din cupele europene. Steliștii s-au calificat mai departe, dar au bifat una dintre cele mai penibile înfrângeri din ultimii 20 de ani.

Antrenorul Mirel Rădoi a încercat să reducă dimensiunile eșecului de pe „Arena Națională”, dar a recunoscut că, la un moment dat, a avut o senzație de déjà vu și s-a gândit la celebrul meci cu Middlesbrough.

În 2006, în semifinalele Cupei UEFA, Steaua a câștigat prima manșă disputată cu englezii, scor 1-0, în retur au condus cu 2-0, dar au încasat patru goluri și au ratat prezența într-o finală istorică.


Steaua va întâlni Partizan Belgrad pe 29 iulie, la București, iar returul se va disputa pe 4 august, în Serbia


„Toți am suferit, mă gândeam la un moment dat la scenariul din meciul cu Mid dlesbrough, dar e bine că nu s-a repetat. Important e că nu am primit şi golul patru, care însemna ratarea calificării. Nu a fost un meci de coşmar. A fost un meci în care am suferit, am primit o palmă în prima repriză, cu două goluri în primele 20 de minute, iar tactica şi discursul au trebuit să fie schimbate din mers. Băieții merită felicitați, până la urmă, pentru calificare, asta era cel mai important”, a declarat Rădoi.

„Erau speriați”

De partea cealaltă, slovacii au izbucnit în lacrimi, la final. „În ciuda victoriei, suntem triști. Am dat Stelei trei goluri și totuși nu ne-am calificat. Abia acum s-a văzut cât de important a fost primul meci. În prima repriză am fost mult mai buni, iar adversarii erau speriați, nu știau ce li se întâmplă”, a spus Igor Semrinec, portarul de la Trencin.