Steagul Ucrainei, arborat pe Vârful Putin. Acesta se afla într-un lanț muntos din Kirghizstan și a fost „botezat” în cinstea președintelui rus în 2011. Video

Steagul Ucrainei, arborat  pe Vârful Putin. Acesta se afla într-un lanț muntos din Kirghizstan și a fost „botezat” în cinstea președintelui rus în 2011. VideoSursa: Timpul.md.

Putin a fost umlit. Persoane necunoscut au arborat drapelul Ucrainei pe vârful Putin. Acesta se afla într-un lanț muntos din Kirghizstan și a fost „botezat” în cinstea președintelui rus în 2011. Descoperirea a fost făcută de alpiniști. Cine, când și cum a urcat acolo drapelul galben-albastru și l-a arborat nu se cunoaște încă.

Liderul de la Kremlin a fost umilit după ce câteva persoane necunoscute au arborat drapelul Ucrainei pe vârful Putin. Acesta se afla într-un lanț muntos din Kirghizstan și a fost „botezat” în cinstea președintelui rus în 2011.

Alpiniștii care au făcut descoperirea au împărtășit imagini din vârful muntelui pe rețelele de socializare.

Dacă vârful lui Putin și steagul ucrainean există în lume, atunci întâlnirea lor este inevitabilă. Huliganii au ridicat și au atârnat steagul. Habar nu avem cine, spun martorii.

Vârful Putin are peste 4000 de metri. Astfel, autorii gestului au trebui să îl escaladeze timp îndelungat pentru a reuși să arboreze drapelul. Pentru comparație, Jomolungma se află la 8849 de metri deasupra nivelului mării, iar vârful Putin – la 4446.

Separatiștii pro-ruși din Donețk refuză să meargă să lupte în Lugansk: „Nu vrem să fim carne de tun”

Militari ai republicii separatiste Donețk din estul Ucrainei au înregistrat un mesaj video în care afirmă că refuză să meargă să lupte în Lugansk, cealaltă regiune separatistă pro-rusă din Donbas, spunând că nu vor să fie „carne de tun”.

Dragi locuitori ai Republicii Populare Donețk. Suntem militarii Regimentului 107 de infanterie, batalionul 4, companiile 3, 2 și 4 – 204 oameni. Noi refuzăm să mergem într-un măcel în RPL (Republica Populară Lugansk) – o republică complet diferită!.

Aceștia mai spun că au fost victimele mai multor „activități ilegale”, enumerând că au fost mobilizați în mod ilegal, nu au avut parte de o examinare medicală în timpul procesului de mobilizare, au fost înșelați în mod repetat și că s-a încercat transferarea lor în secret pe teritoriul RPL.

Militarii spun că în Lugansk „nu durează mult până să mori”: „Mariupol este eliberat dar noi nu vrem să fim carne de tun”, mai spun ei, vorbind apoi despre modul în care s-a încercat înșelarea lor pentru a merge să lupte în Lugansk. Aceștia spun că la sfârșitul înregistrării că alături de ei se află soțiile și mamele lor și că speră ca și locuitorii din Donețk să fie alături de ei, informează timpul.md.