Statul paralel, în acţiune. SRI livrează acte din dosare penale la cerere. Procurori DNA, înregistraţi în timp ce șantajează arestați

Statul paralel, în acţiune. SRI livrează acte din dosare penale la cerere. Procurori DNA, înregistraţi în timp ce șantajează arestați

Marin Nicolae a vrut să facă o afacere cu finii săi şi a ajuns eroul unor întâmplări halucinante cu judecători, procurori şi ofiţeri de informaţii.

Prins într-o complicată situaţie juridică, Marin Nicolae din Adunaţii Copceni s-a adresat SRI, prin cererea înregistrată cu numărul 41.800 din 6 aprilie 2018, solicitând nişte documente. Mai precis, să i se comunice ce documente deţine Serviciul din dosarele din justiţie în care este parte, având informaţii sigure că SRI şi-a băgat coada, profitând de protocoalele cu justiţia.

SRI, ca instituţie serioasă a statului român, i-a răspuns petiţionarului pe 21 mai, prin intermediul Sectorului Relaţii cu Clienţii, ataşându-i şi trei documente, cu ştampila Serviciului pentru a-l asigura că sunt „conforme cu originalul”. Unul este o adresă trimisă soţiei lui Marin Nicolae de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pe 27 iulie 2012, altul un Raport de evaluare imobiliară întocmit de un expert tehnic judiciar, iar al treilea o adresă, tot către soţia petentului, emisă de procurorul general de la Parchetul CAB, Cristian Mihai Ban, în 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News

O afacere naşi-fini

Tărăşenia în care este implicat Marin Nicolae începe în ianuarie 2007 când, împreună cu soţia Iuliana Nicolae, a împrumutat de la soţii Ilie Paul Eduard şi Ilie Marioara, despre care ne-a declarat că sunt finii săi, în baza unui „bilet la ordin”, suma de 17.000 de euro. Între timp, au fost executaţi silit de creditori, pierzând în favoarea acestora, un imobil în valoare de 222.665 de euro, la nivelul lunii iunie 2010. Demn de remarcat că imobilul nu avea autorizaţie de construire, ceea ce-l făcea netranzacţionabil. Între părţi au început o serie lungă de procese şi plângeri penale, care s-au soldat cu rezoluţii şi sentinţe halucinante, care se bat cap în cap. Soţii Ilie şi executorul judecătoresc Iulian Ilie Coşoreanu ba fiind puşi sub urmărire, ba fiind scoşi de sub urmărire. Scenele luptelor între naşi, pe de o parte, şi fiinii lor plus executorul judecătoresc s-au desfăşurat ba la Parchetul de pe lângă CAB, ba la Judecătoria Cornetu şi în final la DNA.

 

Mita şi autodenunţul

În 2011, pe 5 mai, în plin proces, Marin Nicolae a căzut victimă colaterală a unei luări de mită de către judecătoarea Julieta Larisa Dragomir de la Cornetu, care judeca dosarul imobilului executat de fini. Cei doi au fost arestaţi de DNA când judecătoarea lua şpagă 2500 de euro de la o justiţiabilă în automobilul lui Nicolae. Cu ocazia audierilor la DNA, pe 12 mai, în prezenţa avocatului lui Nicolae, Silviu Claudiu Teodor, Julieta Larisa Dragomir i-a dat declaraţii procurorului de caz privind practicile pe care anumiţi judecători de la Cornetu le aplicau în sensul adoptării unor soluţii cu privirile la dosarele de executare ce aparţineau executorului judecătoresc Iulian Ilie Coşoreanu. Ea a descris, potrivit avocatului Teodor, „cu lux de amănunte procedurile ce le executau în momentul prezenţei judecătorilor în biroul executorului judecătoresc, activităţile de stabilire a unor soluţii în dosare şi sumele de bani ce erau predate de executorul judecătoresc către persoanele implicate în activitatea sus arătată. Declaraţia a fost considerată un denunţ şi a fost înregistrată la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un alt dosar, urmând a se face cercetări în legătură cu afirmaţiile făcute de numita Dragomir Larisa Julieta”.

Dă-mi-l pe Liviu Luca!

Arestaţi preventiv, cei doi au făcut denunţuri penale împotriva judecătoarei Andreea Florescu de la Cornetu şi împotriva executorului Coşereanu. Pe 24 octombrie 2011, din arest, Nicolae a formulat plângere penală, înregistrată la Parchetul General, împotriva procurorilor DNA Dan Gabriel Badea şi Claudia Roşu, dar şi împotriva ofiţerilor judiciari din subordinea lui Badea.

Iată ce scria Nicolae în plângerea de la Parchetul General: „Deşi am indicat probe concrete în dovedirea denunţului, dl. procuror Badea nu a dorit să efectueze actele de urmărire penală subsecvente denunţului, nu a dorit să mă citeze măcar o dată pentru o declaraţie amănunţită. La începutul lunii iunie, am fost chemat la dl. procuror Badea, care m-a condus la etajul 2 al parchetului, la dna procuror Claudia Roşu. Dna procuror mi-a spus că dânsa se ocupă cu sindicatele, că a aflat de la dl. procuror Badea că soţia mea deţine în administrare o staţie PECO şi că doreşte să Ie instrumenteze un dosar penal domnilor Luca şi Toroipan Cristian, solicitându-mi să vorbesc cu soţia mea, s-o sun de pe telefonul mobil al dânsei, în acest sens, spunându-mi că tot dânsa l-a arestat pe dl. Petcu Marius (lider sindical – n.r.) şi că dacă o vom ajuta să-i aresteze pe cei doi, cum l-a arestat pe dl. Petcu, îmi va acorda protecţie şi îmi va uşura situaţia în dosarul meu penal. Pentru a scăpa de presiunea exercitată de dna procuror i-am spus că nu cunosc amănunte despre pretinsele fapte penale care ar fi fost comise de cei doi lideri sindicali de la Petrom, însă i-am so licitat un timp de gândire. După o săptămână am fost condus din nou forţat la dna procuror, însă am refuzat să mai cobor din duba penitenciarului. În paralel, în mod cu totul nelegal, uzând în mod nepermis de funcţia lor, aceste persoane au început o activitate sistematică de intimidare şi hărţuire a soţiei mele. Astfel, în jurul datei de 20.06. 2011, doi ofiţeri de la Poliţia judiciară, din subordinea celor doi procurori, dintre care unul a şi participat la arestarea mea, s-au deplasat la staţia PECO din administrarea soţiei, au cerut să vorbească cu ea, au intrat în biroul ei şi au scos-o afară, lângă staţie, şi au încercat să o convingă că rămâne fără staţie, că eu voi lua ani grei de închisoare dacă nu mă convinge ca împreună să formulăm denunţurile mincinoase sus-amintite (…) În legătură cu dl. procuror Badea precizez încă un amănunt deosebit de grav. Astfel la data de 05.05.2011, cu ocazia percheziţiei corporale efectuate dnei judecător Dragomir, nu s-a dorit să se constate că aceasta avea în geantă un dosar original al Judecătoriei Cornetu pe care urmărea (în schimbul unor beneficii materiale) să-l ducă unei persoane importante, pentru a scoate probele din dosar. Dna judecător a fost adusă cu mine în arestul central (având asupra ei dosarul pe care nu a înţeles să-l ridice dl. procuror) şi a fost pusă în libertate a doua zi, cu tot cu dosar). Prin această atitudine, apreciez că dl. procuror Badea a urmărit să o protejeze, să o favorizeze pe această persoană importantă. Probele le voi depune la audiere”.

Acum, Nicolae susţine că autodenunţul judecătoarei Dragomir a dispărut, iar pentru asta a formulat plângere penală la Parchetul General procurorilor DNA Lucian Papici, Gheorghe Popovici şi Gabriel Badea.

Protocolul, filajul şi garajul

Pe 10 septembrie anul acesta, Marin Nicolae a înregistrat la DNA, sub numărul 15.254, o cerere al cărei conţinut ar trebui să zdruncine din temelii instituţia. El cere, nici mai mult, nici mai puţin, decât fotocopii ale unor acte din perioada 1 februarie – 1 iulie 2016 din care să rezulte ce calitate a avut când procurorul Silviu Paul Dimitriu, împreună cu doi ofiţeri SRI, i-a dat tehnică pentru a-l înregistra pe senatorul Marius Isăilă cu care era prieten. De asemenea, vrea o adresă din care să rezulte dacă a fost inteceptat şi monitorizat şi, dacă a fost, să i se spună dacă a fost pe mandat de siguranţă naţională sau pe mandat simplu.

 

Ţinta senatorul Isăilă

Iată ce scrie Nicolae în cererea depusă la DNA: „Cei doi ofiţeri SRI, din ordinul dumneavoastră (Silviu Paul Dimitriu – n.r.), mi-au dat tehnică de înregistrare… Precizez faptul că eu am fost introdus de mai multe ori prin spatele clădirii cu ştirea şi la ordinul dumneavoastră (pe la garaj) pentru a discuta şi stabili unele detalii pentru interceptarea ambientală a senatorului Isăilă Marius. Iar dumneavoastră personal în biroul dumneavoastră de faţă cu comisarul Cojocaru mi-aţi spus să formulez denunţ împotriva senatorului Isăilă Marius. Am tot amânat, că scriu mâine... Vă rog să-mi comunicaţi dacă eu la acel moment eram supravegheat tehnic şi dacă da, vă rog să-mi comunicaţi fotocopie de pe mandatul de supraveghere. Vă rog să-mi comunicaţi dacă ofiţeri SRI au avut protocol între DNA şi SRI sau mandat de supraveghere şi interceptare pentru a mă contacta pentru întâlnirile avute pentru speţa Isăilă. Eu pe toată această perioadă am fost filat zi şi noapte, atât la domiciliul meu cât şi pe parcursul zilei, pentru folosirea mea ca martor sub acoperire. Vă aduc la cunoştinţă că şi ei au fost filmaţi toată această perioadă de camera de supraveghere ascunsă în maşina mea... Precizez că de fiecare dată când am fost introdus în clădirea sediului DNA şi în biroul dumneavoastră de către comisarul şef Cojocaru am avut şi un al doilea telefon, dar fără să vă daţi seama că eu am înregistrat toate discuţiile noastre şi atunci când am băut o cafea în biroul dumneavoastră, dar şi cu ofiţeri de la SRI şi cu domnul comisar Cojocaru. Menţionez faptul că, după cum ştiţi bine, prin spate, pe la garaj, nu te controlează nimeni, aşa că am profitat de ocazie şi am folosit telefonul pentru a înregistra discuţiile noastre... Precizez faptul că eu cu această adresă nu vreau să şantajez, nu vreau să cer ca cineva să-mi facă vreun favor, vreau să ştiu dacă am fost interceptat şi, dacă da, dacă am fost interceptat pe mandat de siguranţă naţională şi cu asta pace”.